Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Chára je stále bez zmluvy, podľa agenta zvažuje všetky možnosti

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára je týždeň po otvorení trhu s voľnými hráčmi zámorskej NHL stále bez zmluvy a podľa svojho agenta zvažuje všetky možnosti.

17.10.2020 09:40
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata (2)

Kanadská televízna stanica TSN tvrdí, že najväčším favoritom na jeho podpis je doterajší zamestnávateľ Boston Bruins, no v hre je aj iný scenár.

Agent Cháru Matt Keator podľa Pierra LeBruna z TSN pripustil, že ak bude slovenský obranca pokračovať v kariére, môže po štrnástich sezónach zmeniť dres. S rozhodnutím sa neponáhľa.

„Big Z“ pôsobí v Bostone od roku 2006 a v sezóne 2010/2011 ho v pozícii kapitána doviedol k zisku Stanleyho pohára. V NHL odohral dovedna 1553 zápas ov a v historickej tabuľke je v tomto ukazovateli na 15. mieste. V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu ligy.
Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

Vo veku 43 rokov najstarší muž NHL Chára v septembri uviedol, že ešte neplánuje ukončiť kariéru a že by rád zostal v Bostone. „Cítim sa dobre a stále mám na to, aby som pokračoval. Chcem zostať súčasťou Bostonu Bruins, naďalej chcem ísť príkladom a podeliť sa o moje skúsenosti,“ povedal minulý mesiac slovenský obranca, ktorý odohral v profilige 22 sezón. Chára podpísal v marci 2018 a v marci 2019 s Bruins ročné kontrakty.

Boston už prišiel o obrancu Toreyho Kruga, ktorý sa upísal St. Louis hneď po tom, ako sa stal voľným hráčom. V prípade, že odíde aj Chára, klub stratí dvoch najvyťaženejších ľavákov z obrany. Nahradiť jedného z nich by mohol 23-ročný Čech Jakub Zbořil, s ktorým “medvede“ podpísali jednocestnú zmluvu na dva roky.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins