Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marleau sa opäť vracia do San Jose, má na dosah rekord Gordieho Howa

Kanadský hokejový útočník Patrick Marleau je aj po štyridsiatke verný klubu San Jose Sharks. Od "žralokov" síce už v minulosti dvakrát odišiel, no vždy našiel cestu späť.

14.10.2020 14:22
Patrick Marleau Foto: ,
Patrick Marleau zo San Jose Sharks.
debata

Štyridsaťjedenročný krídelník hral v NHL za San Jose od roku 1997 až do leta 2017. Potom zamieril na dve sezóny do Toronta, no v jeseni 2019 už bol opäť súčasťou Sharks. Koncom februára 2020 na istý čas zakotvil v Pittsburghu a teraz sa zase vrátil do San Jose, s klubom podpísal zmluvu na jeden rok v hodnote 700-tisíc dolárov.

Počas ročníka 2020/2021 sa môže Patrick Marleau nezmazateľne zapísať do štatistík NHL a prekonať rekord Gordieho Howa v počte štartov v základnej časti profiligy. Aktuálne je Kanaďan na méte 1723 zápasov na štvrtej priečke tejto štatistiky, no už len 44 štartov zaostáva za lídrom hodnotenia Howom (1767).

„Ak sa mi podarí ho prekonať, bude to istotne niečo výnimočné. Gordie je rovnako ako ja z kanadskej provincie Saskatchewan, takto budeme mať ďalšie úzke spojenie,“ myslí si Marleau. Aktuálne sa očakáva štart novej sezóny NHL presne 1. januára 2021, vedenie súťaže chce absolvovať kompletných 82 zápasov základnej časti pre každého z účastníkov.

Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

„Stále to na ľade milujem. Stále mám rád súťaženie a stále snívam o Stanleyho pohári. Stále som schopný na ľade pomáhať a aj si to užívať. To všetko ma drží v súťažnom kolotoči,“ pokračoval Marleau.

Patricka Marleaua čaká vo farbách Sharks už 21. sezóna. Je lídrom klubu v počte strelených gólov (518) aj v produktivite (1102 bodov). V počte asistencií je s 584 prihrávkami druhý za Joeom Thorntonom. „Neuvažoval som nad iným klubom. Chcel som sa len vrátiť sem a som rád, že to vyšlo,“ vyhlásil po podpise zmluvy Marleau. V NHL v spomenutých 1723 dueloch nazbieral spolu 1188 bodov za 562 gólov a 626 asistencií.

„Patrick patrí medzi hráčske ikony v histórii klubu San Jose Sharks, je tiež jedným z najrešpekto­vanejších veteránov v celej NHL. Je vodca na ľade aj mimo neho, podčiarkuje to jeho fantastickú kariéru v NHL. A súťažný plameň v ňom ešte stále horí. Je veľkou inšpiráciou pre mladíkov v našom klube,“ prezradil generálny manažér „žralokov“ Doug Wilson.

debata chyba
Viac na túto tému: #San Jose Sharks #Gordie Howe #Patrick Marleau