Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráči Tampy ukážu trofej na lodi aj na štadióne. Uvidia ju aj Košice?

V piatok 6. marca videli fanúšikovia tímu Tampa Bay Lightning zatiaľ naposledy svojich miláčikov naživo v akcii. Vtedy zvíťazili doma nad Montrealom 4:0 a nič nenasvedčovalo dlhej pauze bez hokeja v tomto floridskom meste.

30.09.2020 06:51
Blake Coleman Foto: ,
Krídelník Blake Coleman po prílete do Tampy Bay s manželkou Jordan a dcérkou Charlie.
debata

Lenže 12. marca sa pre pandémiu koronavírusu prerušila NHL a jej letný augustový reštart znamenal už len pokračovanie v špeciálnom play off režime bez divákov vo dvoch „izolovaných“ kanadských mestách Toronte a Edmontone.

Hokejisti Tampy Bay však urobili všetko pre to, aby sa so svojimi fanúšikmi ešte raz stretli. Získali slávny Stanleyho pohár a v stredu 30. septembra nadíde chvíľa, keď sa s ním ukážu svojim najvernejším podporovateľom.

Mesto Tampa Bay pre nich pripravilo dve verejné akcie, ktoré sa budú konať za dodržania hygienických podmienok v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

Triumf a oslavy hokejistov Tampy Bay Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Erik Černák zdvíha nad hlavu Stanleyho pohár.

„Najprv to bude prehliadka šampiónov na lodi, ktorá sa začne o 17.00 h miestneho času. Fanúšikom sa odporúča, aby sa bezpečne zhromaždili pozdĺž rieky Riverwalk a dodržiavali príslušné zásady týkajúce sa sociálneho odstupu a nosenia pokrývok tváre,“ informovala starostka mesta Tampa Bay Jane Castorová na oficiálnom webe Lightning.

Druhou akciou bude oslava so šampiónmi Stanley Cupu 2020, ktorá sa bude konať na Štadióne Raymonda Jamesa s kapacitou 65 618 divákov. Uskutoční sa od 18.30 h a vstup bude voľný. Od fanúšikov sa však bude vyžadovať, aby si prevzali lístky a sedeli najviac v skupinkách po šesť ľudí.
Fanúšikovia Tampy Bay povzbudzujú svoj tím... Foto: SITA/AP, Dirk Shadd
Tampa Bay, fanúšikovia Fanúšikovia Tampy Bay povzbudzujú svoj tím nadiaľku pri domácej aréne.

"Stanley Cup sa vracia do Tampy Bay a ja nemôžem byť viac hrdá na to, akú odolnosť a bojovného ducha predviedli naši hokejisti na dlhej ceste za jeho ziskom. Ďakujem celému tímu za tvrdú prácu a snahu priniesť našej komunite dôvod na oslavu.

Napriek všetkým výzvam tejto špecifickej sezóny to bude sladký návrat domov. Už sa nemôžem dočkať príchodu Stanleyho pohára. Go Bolts!," napísala starostka Castorová.

Tento rok slávna trofej možno poputuje do Košíc, rodiska obrancu Erika Černáka. Možno preto, lebo nič nie je isté. Môže sa stať, že Stanleyho pohár kvôli pandémii zostane po celý čas v Severnej Amerike.

Metropola východu by ho videla iba druhýkrát. Pred sedemnástimi rokmi ho tam premiérovo ukázal Jiří Bicek. Mimochodom, keď sme už pri Slovákoch – Tampa oslavuje druhý titul v histórii, o ten prvý zo sezóny 2004 sa zaslúžil aj útočník Martin Cibák.

Erik Černák so spoluhráčmi z Tampy Bay po zisku... Foto: SITA/AP, JASON FRANSON
Erik Černák Erik Černák so spoluhráčmi z Tampy Bay po zisku Stanleyho pohára.

Hokejisti Tampy Bay strávili v tzv. bublinách v Toronte a Edmontone izolovaní od okolitého sveta a najmä blízkych dovedna 65 dní. Od svojich rodín odišli 26. júla a vrátia sa k nim 29. septembra ve­čer.

Na ceste k prestížnej trofeji odohrali 22 zápasov. V Toronte najprv zdolali lanského premožiteľa Columbus 4:1 na zápasy a neskôr v semifinále Východnej konferencie aj vlaňajšieho finalistu Boston 4:1 na zápasy.

Potom nastal presun do Edmontonu a tam nasledovalo finále konferencie a triumf 4:2 proti tímu New York Islanders. Napokon svoju púť za druhým Stanley Cupom v klubovej histórii hráči Tampy Bay zavŕšili vo finále pokorením Dallasu 4:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Dallas Stars #Erik Černák