Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stanleyho pohár príde na Slovensko! Pobijú sa oň Černák so Sekerom

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom postúpili do záverečných bojov o Stanleyho pohár.

18.09.2020 06:40
Erik Černák Foto: ,
Slovenský obranca Erik Černák z Tampy Bay prišpendlil Dericka Brassarda z N.Y. Islanders na mantinel.
debata (3)

V šiestom zápase finále Východnej konferencie NHL zdolali v noci na piatok New York Islanders 2:1 po predĺžení aj vďaka Černákovej asistencii a v celej sérii triumfovali 4:2. O víťazstve Tampy v šiestom súboji rozhodol v 74. minúte kanadský útočník Anthony Cirelli.

Majstrovskú trofej tak tento rok s určitosťou získa aj Slovák, Tampa sa vo finále play off stretne s Dallasom, za ktorý pravidelne nastupuje ďalší slovenský zadák Andrej Sekera. Prvý duel série je na programe v noci na nedeľu o 1.30 SELČ.

„Cítime obrovskú radosť a zároveň úľavu vo svojom vnútri. Je to o hráčoch, o ich úsilí a odhodlaní, ktoré do toho vložili. Zaslúžia si pochvalu, pretože odviedli skvelú prácu,“ povedal pre nhl.com tréner Lightning Jon Cooper.

„Boli sme blízko, ale na vrchol hory sa nepozrieme. Gratulujem súperovi, ktorý bol o niečo lepší ako my. Cítim sklamanie, ale aj hrdosť na túto partiu hráčov,“ zhodnotil tréner NY Islanders Barry Trotz.

Slovenský hokejista zdvihne nad hlavu Stanleyho pohár prvýkrát od roku 2015. Pred piatimi rokmi ho do Trenčína priviezol Marián Hossa, trojnásobný držiteľ v drese Chicaga.

New York Islanders – Tampa Bay 1:2 pp
Černák za Tampu 0+1

AKTUALIZUJEME

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Andrej Sekera #Dallas Stars #Erik Černák