Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stanleyho pohár sa môže vrátiť na Slovensko! Rozhodla o tom ruská bomba

Podarilo sa! Dallas sa po dvadsiatich rokoch vracia do finále NHL. Stars v noci zdolali v piatom zápase Vegas Golden Knights 3:2 po predĺžení a v celej sérii zvíťazili 4:1 na zápasy.

15.09.2020 06:39 , aktualizované: 07:07
Dallas Stars Foto: ,
Radosť hokejistov Dallasu aj s Andrejom Sekerom.
debata

Finálové zápolenie dvoch najlepších mužstiev Západnej konferencie prinieslo – s výnimkou druhého stretnutia, ktoré Vegas vyhralo 3:0 – zakaždým výhru Dallasu o jediný gól.

O tej poslednej rozhodol bombou v presilovej hre Denis Gurianov. Mladý 23-ročný rodák z Togliatti potešil svojich spoluhráčov. V radostnom klbku nechýbal ani Andrej Sekera.

Slovenského obrancu čaká premiéra vo finále NHL. V ostatnom dueli konferenčného finále odohral takmer 14 minút a mal tri hity.

V najprestížnejšej lige hráva od sezóny 2006/07. Po zastávkach v Buffale, Caroline, Los Angeles a Edmontone sa pred začiatkom tohto ročníka upísal Dallasu. V 20 zápasoch tohtoročného atypického play off si pripísal jednu asistenciu.

„Máme skvelé mužstvo. Každý si plní svoju rolu. Je to jeden z najlepších tímov, ak nie úplne najlepší, v ktorom som hral. V šatni je zábava, spoločne si zakričíme. Chceme v tom pokračovať,“ povedal Jamie Benn na klubovej stránke.

Kapitán Dallasu zostal podobne ako drvivá väčšina jeho predchodcov poverčivá. S trofejou pre víťaza Západnej konferencie si síce ochotne zapózoval, ale nedotkol sa jej.

Najproduktívnejší Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Anton Šťastný mal rovnako ako brat Marián na...

„Je to pocit, ktorý sa nedá opísať. Ak sa chcete dostať do finále NHL, musí do seba zapadnúť množstvo detailov. Je to odmena pre hráčov. Pracovali tak tvrdo, zostali jednotní celý rok,“ chválil zverencov tréner Rick Bowness.

Stars sa vo finále stretne s lepším z dvojice Tampa Bay – New York Islanders. Lightning v zostave s ďalším slovenským obrancom Erikom Černákom vedie 3:1 na zápasy, o svojom postupe môže rozhodnúť už zajtra v noci.

Kedy získal Dallas naposledy Stanleyho pohár vie veľmi dobre Miroslav Šatan. Niekdajšia hviezda Buffala ťahala so svojimi spoluhráčmi za kratší koniec v sezóne 1998/99. Stars vtedy vyhrali 4:2 na zápasy. V roku 2000 rovnakým pomerom Texasania podľahli New Jersey Devils.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Andrej Sekera #Dallas Stars #Vegas Golden Knights