Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sú dobití, no aj tak sa nešetria. Sekeru a spol. delí výhra od veľkého finále

Hokejisti Dallasu Stars so slovenským obrancom Andrejom Sekerom sú jedno víťazstvo od postupu do záverečných bojov o Stanleyho pohár. Vo štvrtom stretnutí finále Západnej konferencie play off NHL v Edmontone zdolali Vegas Golden Knights 2:1 a v sérii vedú už 3:1 na zápasy.

13.09.2020 06:31 , aktualizované: 08:48
Dallas, Vegas Foto: ,
Roztržka medzi hráčmi Dallasu a Vegas.
debata

Sekera odohral 18:17 min a pripísal si dva hity. Vo finále Stanley Cupu sa hokejisti Stars nepredstavili od roku 2000.

Všetky góly padli v druhej tretine. Golden Knights dostal do vedenia peknou strelou od modrej čiary obranca Alec Martinez, ale „hviezdy“ otočili priebeh zásluhou skúsených útočníkov.

Deviatym gólom v play off vyrovnal Joe Pavelski, keď jeho pokus nešťastne v páde tečoval nad lapačku vlastného brankára Robina Lehnera obranca Nate Schmidt a 59 sekúnd pred koncom druhého dejstva strelil v presilovke rozhodujúci gól kapitán Jamie Benn.

„Sme len o krok bližšie, ešte sme nič nedosiahli. Sústredíme sa na piaty zápas, v ktorom chceme podať najlepší výkon v sérii,“ povedal Pavelski pre nhl.com.

V bránke Dallasu opäť žiaril Anton Chudobin, keď zaznamenal 32 úspešných zákrokov. Hráči Vegas prestrieľali Dallas v pomere 33:20. Ruský brankár po zápase chválil najmä svojich spoluhráčov.

„Je úžasné sledovať, ako bojujú, ako hrajú obetavo a blokujú strely. Na tele majú veľa šrámov, sú dobití, ale aj tak sa nešetria a robia všetko pre víťazstvo. Bol to neuveriteľný tímový výkon,“ povedal Chudobin.

V sérii s Vegas inkasoval v štyroch dueloch len šesť gólov zo 125 striel a má úspešnosť zákrokov 95,2 percenta. „Predvádza fantastické výkony. Je skvelý bojovník a súťaživý typ. V každom zápase je naša veľká opora,“ chválil 34-ročného Rusa kapitán Benn.

Od zavedenia formátu na štyri víťazné zápasy vyhralo sériu 90,9 percenta tímov, ktoré viedli 3:1. V tejto sezóne to do úspešného konca dotiahli tímy vo všetkých desiatich prípadoch.

„Veríme si navzájom a veríme nášmu klubu. Stav je nepriaznivý, ale musíme ísť trpezlivo ďalej a pokúsiť sa o zvrat. Musíme len hrať našu hru, netreba skúšať niečo špeciálne,“ povedal strelec jediného gólu Vegas Martinez.

Hráči Vegas mali v tretej dvadsaťminútovke tlak, ale súper zblokoval až osem striel a čo prešlo, to chytil Chudobin. Golden Knights môže mrzieť nevyužitá 70-sekundová presilovka o dvoch hráčov zo záveru tretej tretiny.

„Vypracovali sme si dobré šance, dva alebo trikrát sme nastrelili žrď. Je pravda, že s jedným gólom sa vyhráva ťažko. Musíme nájsť cestu, ako prekonať Chudobina, máme tím, ktorý to dokáže,“ uviedol tréner Golden Knights Peter DeBoer.

Kormidelník Dallasu Rick Bowness pochválil svoj tím za bojovnosť.

„Potrebovali sme niečo, čo nás nakopne, a to bol presne Pavelského gól. Dodal nám energiu. Som rád, ako sme v tretej tretine udržali vedenie. Každý hráč plnil svoju úlohu zodpovedne a robil na ľade to, čo mal. Z pohľadu trénera je to radostná správa,“ povedal skúsený Bowness, ktorý je vo veku 65 rokov najstarší spomedzi koučov NHL. Dallasu chýbal zranený Radek Faksa, zápas nedohral ani Roope Hintz.

Piaty zápas je na programe v noci na utorok SELČ.

Play off NHL:

Finále Západnej konferencie – štvrtý zápas:
Dallas – Vegas 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Góly: 32. Pavelski (Cogliano), 40. Benn (Klingberg, Radulov) – 28. Martinez (Schmidt, Šťastný). Brankári: Chudobin – Lehner, strely na bránku: 20:33 – stav série: 3:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Dallas Stars #Vegas Golden Knights