Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Skvelý Rus zaistil futbalovú výhru. Sekera a spol. pretlačili Vegas

Hokejisti Dallasu Stars zvíťazili v prvom zápase finále play off Západnej konferencie NHL. Vo svojom úvodnom vystúpení zdolali Vegas Golden Knights 1:0. Rozhodujúci gól strelil už v 3. minúte stretnutia John Klingberg.

07.09.2020 07:28 , aktualizované: 09:34
Andrej Sekera, Anton Chudobin Foto: ,
Obranca Dallasu Andrej Sekera s brankárom Antonom Chudobinom.
debata

Pod triumf Stars sa výrazne podpísal brankár Anton Chudobin, ktorý chytil 25 striel súpera a dosiahol svoje prvé čisté konto v play off. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral za Dallas 16:31 minúty a mal dva hity.

Pod triumf Stars sa výrazne podpísal ruský brankár Chudobin, ktorý chytil 25 striel súpera a dosiahol svoje prvé čisté konto v play off. „Teším sa z víťazstva, shutout je bonus. Aj keby sme vyhrali 2:1, alebo 3:2, tak mi je to jedno. Dôležitý je triumf,“ povedal pre nhl.com

Chudobin, ktorý sa vo veku 34 rokov a 122 dní stal desiatym najstarším brankárom s prvým čistým kontom v play off. Najstarší je Johnny Bower, ktorý svoj prvý shoutout v play off zaznamenal vo veku 38 rokov a 142 dní v drese Toronta Maple Leafs v roku 1963.

V bránke Vegas nastúpil Marc-Andre Fleury, ktorý dostal šancu vo štvrtom zápase play off. Dvanásť duelov odchytal Robin Lehner, ten dosiahol v sérii s Vancouverom Canucks tri čisté kontá. "Fleury nás držal v hre o víťazstvo. Bol svieži.

V základnej časti sa mu proti Dallasu darilo, tak sme sa rozhodli pre neho. Myslím si, že bol naším najlepším hráčom," povedal tréner Golden Knights Peter DeBoer. Dallas inkasoval v tohtoročnom play off 3,5 gólu na zápas, čo je najviac z kvarteta konferečných finalistov, ale teraz postavil štatistiky na hlavu.

Dallas otvoril aj uzavrel skóre svojou prvou strelou v zápase, keď švédsky obranca Klingberg spomedzi kruhov prepálil Fleuryho. Prvýkrát v histórii NHL sa stalo, že sa zápas v play off skončil výsledkom 1:0 gólom z prvých dvoch striel duelu.

Gólom z prvej strely víťazného tímu sa skončil duel v play off 1:0 prvýkrát od sezóny 1955–56. „Mali sme výborný začiatok, vybehli sme na nich. Viem, že sme dali len jeden gól, ale mali sme veľa šancí. Obaja brankári boli dnes fantastickí,“ povedal tréner Dallasu Rick Bowness.

Golden Knights vystrelili za 40 minút len dvanásťkrát, ale v poslednej časti prestrieľali Stars v pomere 13:2. „Nie sme spokojní ako sme hrali v tretej tretine, ale Chudobin bol dnes skvelý a vyhral nám zápas,“ povedal Klingberg.

Hráči Vegas prehrali v play off tretí z uplynulých štyroch duelov. „Chýbala nám energia, možno sa pod to podpísal aj náročný program. Dallas mal presne také isté podmienky, takže to nie je výhovorka,“ povedal DeBoer.

Vegas aj Dallas mali po úspešných siedmich zápasoch na oddych len jeden deň. V zostave Vegas absentoval pre trest útočník Ryan Reaves. Druhý zápas je na programe v noci na stredu.

3. kolo play off NHL
finále Západnej konferencie
prvý zápas:
Vegas – Dallas 0:1 – stav série: 0:1
Gól: 3. Klingberg (Benn, Faksa). Brankári: Fleury – Chudobin, strely na bránku: 25:25.

Slovák v akcii:
Andrej Sekera (Dallas) 16:31 0 0 0 0 0 0 pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Dallas Stars #Vegas Golden Knights