Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar spálil šancu na vyrovnanie, Montreal sa lúči. Stopka aj pre obhajcu

Hokejisti Montrealu Canadiens aj so slovenským reprezentantom Tomášom Tatarom vypadli v 1. kole play off NHL. V šiestom zápase štvrťfinále Východnej konferencie prehrali s Philadelphiou Flyers 2:3 a v sérii 2:4. V dueli Západnej konferencie Vancouver zdolal obhajcu Stanleyho pohára St. Louis 6:2 a v sérii zvíťazil 4:2.

22.08.2020 06:41 , aktualizované: 08:31
Tyler Pitlick Foto: ,
Útočník Philadelphie Tyler Pitlick oslavuje gól na 2:0, na ktorý prihrával Kevinovi Hayesovi. Carey Price a Jeff Petry z Montrealu mu nezabránili.
debata

Philadelphia uspela v sérii play off prvýkrát od roku 2012, pod piatkový triumf sa podpísali najmä brankár Carter Hart s 31 zákrokmi a Kevin Hayes, autor gólu a asistencie. Flyers sa v 2. kole stretnú s New Yorkom Islanders.

„Je skvelé, že sa nám podarilo postúpiť, ale ešte sme neskončili. Chceme sa stále zlepšovať, hrať našu hru a dostať sa tak ďaleko, ako sa len bude dať,“ uviedol pre web NHL Ivan Provorov, ktorú otvoril skóre duelu už po 28 sekundách.

Oba zásahy Montrealu dosiahol Nick Suzuki, Tatarov spoluhráč z prvej formácie Joel Armia mal dve asistencie, rovnako ako Jonathan Drouin.

Slovenský krídelník odohral 14:26 minúty a dvakrát vystrelil na bránku. V závere nevyužil šancu na vyrovnanie.

Zostrih zápasu - Tatarova šanca v čase 7.00

„Myslím si, že sme na chlapcov všetci hrdí. Máme dobrý tím, sú v ňom starší aj mladší hráči a toto bola pre nich veľká a dôležitá skúsenosť. Všetci tvrdo makali a som si istý, že sme všetkých príjemne prekvapili. Získali sme cennú lekciu, ktorá stmelila celé mužstvo,“ pochválil hráčov asistent trénera Canadiens Kirk Muller.

Vancuver vyradil obhajcu

Vancouver prakticky rozhodol už v prvej polovici zápasu, keď do 29. minúty viedol už 4:0. V záverečnom dejstve sa dvakrát presadil Jaden Schwartz, no na oba góly odpovedal Tyler Motte.

Duel príliš nevyšiel brankárovi St. Louis Jordanovi Binningtonovi, ktorý pustil štyri z osemnástich striel a po štvrtom zásahu prenechal miesto Jakeovi Allenovi. Celkovo Binnington nevyhral ani jeden z uplynulých piatich zápas vyraďovačky, pričom inkasoval až 19-krát.

Švédsky útočník v drese Canucks Elias Pettersson nazbieral dve asistencie a dotiahol sa na lídra kanadského bodovania v play off Nathana MacKinnona s Colorada, obaja majú na konte 13 bodov so zhodnou bilanciou 4+9.

„Kosatky“ sa prebojovali z 1. kola play off prvýkrát od roku 2011 a v ďalšej fáze si zahrajú s Vegas Golden Knight.

1. kolo play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie:
šiesty zápas:
Montreal – Philadelphia 2:3
konečný výsledok série: 2:4, Philadelphia postúpila do semifinále konferencie

štvrťfinále Západnej konferencie:
šiesty zápas:
Vancouver – St. Louis 6:2
konečný výsledok série: 4:2, Vancouver postúpil do semifinále konferencie

Aktualizujeme…

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens