Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánik zahodil veľkú šancu a prišiel trest. Je to ťažké prežuť, smútil po roku Ovečkin

Rovnako ako vlani skončili hokejisti Washingtonu už v 1. kole play off NHL. Jeden z favoritov, víťaz Stanleyho pohára z roku 2018, prehral s New Yorkom Islanders 0:4 a v sérii 1:4 na zápasy.

21.08.2020 09:55
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik z Washingtonu ohrozuje brankára Islanders Semiona Varlamova.
debata

Lúčia sa aj slovenskí hráči Capitals – útočník Richard Pánik a obranca Martin Fehérváry.

Pánik mohol ovplyvniť vývoj zápasu číslo 5, ale v 9. min prvej tretiny za stavu 0:0 nepremenil veľkú príležitosť, keď sa po prihrávke Brendena Dillona sám ocitol pred Varlamovom.

Pre krátkosť času sa rozhodol zakončiť bez prípravy, ale trafil len do gólmana Islanders:

Vzápätí šiel na trestnú lavicu Pánikov spoluhráč Nic Dowd a Beauvillier v presilovke strelil prvý gól zápasu. Pánik celkovo odohral 13:16 min a k jednej strele na bránku pridal aj dva bodyčeky a dve trestné minúty.

S playoff sa rozlúčil so zápisom 1 gól a 2 mínusové body. Dosiahol ich v ôsmich zápasoch. Fehérváry pauzoval v druhom zápase po sebe zo zdravotných dôvodov.

Za úspechom Islanders boli najmä dva góly Anthonyho Beauvilliera v prvej polovici zápasu a shutout Semiona Varlamova s 21 zákrokmi.

Zatiaľ čo hráči Capitals sa len bezmocne prizerali vlastnej útočnej neschopnosti, nečakaný líder „ostrovanov“ Beauvillier si vylepšil svoje skóre v 9 zápasoch play off na 6 gólov a 3 asistencie. Zaradil sa k najlepším dvom strelcom vyraďovacej časti Bo Horvatovi z Vancouveru a Nazemovi Kadrim z Colorada.

„Len sa snažím vydať zo seba to najlepšie a pomôcť tímu, ako sa len dá. Je to môj hlavný zámer už niekoľko týždňov. Príliš o tom nepremýšľam, iba hrám a funguje to,“ skonštatoval Beauvillier na webe NHL.

„Sériu rozhodli naše chyby v úvodných zápasoch. Snažili sme sa o comeback, ale… Vždy je to ťažké prežuť, keď končíte v play off. Momentálne sa s tým už nedá nič robiť, len sa dívať dopredu,“ vravel Ovečkin, ktorý v zápase číslo 5 nebodoval, ale pripísal si 3 mínusky.

Capitals s dvoma Slovákmi sa lúčia v 1. kole Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Richard Pánik z Washingtonu ohrozuje brankára...

Hráčom NY Islanders stačilo na postupové víťazstvo iba 15 striel na bránku, v ktorej stál Braden Holtby. Posledné dva góly dosiahli zverenci trénera Barryho Trotza už do opustenej bránky Washingtonu.

Práve Trotz doviedol Capitals pred dvoma k rokmi k zisku Stanleyho pohára. Teraz ich zastavil v rozlete skôr, ako by si to sami vedeli predstaviť.

„Títo chlapci zostanú navždy šampiónmi v mojej mysli. Táto séria bola špecifická. Na jednej strane pekné spomienky a na druhej túžba byť konkurencieschopný s ďalšou skupinou hráčov. Vo vnútri som cítil rozpoltenosť, ale nechcel som prehrať,“ uviedol Trotz.

debata chyba