Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sedemminútový uragán. Boston je po veľkom obrate krok od postupu

Hokejisti Bostonu Bruins sú blízko k postupu do semifinále Západnej konferencie play off NHL. V pondelkovom štvrtom zápase zdolali Carolinu 4:3 a v sérii vedú 3:1. Rovnako jedno víťazstvo stačí na postup aj Tampe Bay v zostave s obrancom Erikom Černákom. "Blesky" si poradili v Toronte s Columbusom 2:1.

18.08.2020 06:43 , aktualizované: 10:11
Ryan Dzingel, Jaroslav Halák Foto: ,
Puk z hokejky Ryana Dzingela z Caroliny letí nad hlavou brankára Bostonu Jaroslava Haláka.
debata (1)

V bránke Bostonu sa predstavil Jaroslav Halák, ktorý dostal z 19 striel tri góly a jeho úspešnosť zákrokov bola 84,2 %. Podľa trénera Bruca Cassidyho mohol dva góly chytiť.

Zdeno Chára odohral 19:10 minúty a zaznamenal plusový bod, jednu strelu na bránku a tri hity.

Bruins rozhodli v tretej tretine, keď v rozmedzí necelých siedmich minúty strelili štyri góly a otočili stav z 0:2 na 4:2. Dvomi gólmi sa blysol Jake DeBrusk.

Pri prvom góle ukázal svoju rýchlosť, keď si obhodil obrancu a presadil sa v páde cez Jamesa Reimera, ktorý vykorčuľoval z bránky, no DeBrusk bo pri puku skôr. Pri druhom sa presadil blafákom.

„Vždy, keď sa môžete podieľať na víťazstve, je to super. Pri prvom góle som mal aj šťastie, pri druhom to bola skvelá práca mojich spoluhráčov z lajny,“ uviedol pre nhl.com. V závere ešte skorigoval Teuvo Teräväinen, no „hurikánom“ už nezostali sily na vyrovnanie.

Bruins ovládli tretiu tretinu, keď súpera prestrieľali 16:2. „Ten finiš, nikdy som nič také nevidel. Musíme sa zlepšiť, neviem, čo iné vám mám povedať. Máme tu hrdú skupinu hráčov a som si istý, že sa dokážeme ešte vzchopiť,“ uviedol tréner Hurricanes Rod Brind'Amour.

„Tretia bola asi najškaredšia tretina, akú sme odohrali. Rozhodne to nebolo to, na čo sme zvyknutí,“ povedal útočník Justin Williams. Carolina v závere prišla o útočníka Jordana Staala, ktorý opustil ľad po hite od Charlieho McAvoya.

Tampa Bay položila základ úspechu v druhej tretine, najprv otvoril skóre Barclay Goodrow, o štyri minúty asistoval pri víťaznom zásahu Yanniho Gourdea. Ten si taktiež pripísal aj asistenciu, rovnako ako aj tretí člen tretieho útoku Blake Coleman. Táto formácia tak nazbierala päť bodov.

„Sú ako komáre. Mám pocit, že vždy len bzučia a keď sa ich snažíte zahnať preč, proste nikdy neodídu. Sú to škodcovia. Pracovnú morálku dávajú nadovšetko, sú nezištní hráči a nemajú vypínač. A za svoju prácu sú nakoniec odmenení,“ pochválil trojicu tréner „bleskov“ Jon Cooper.

Za Columbus skorigoval krátko po Gourdeho góle Cam Atkinson, ale to bolo zo strany Blue Jackets všetko. Tampu podržal brankár Andrej Vasilevskij, ktorý predviedol 28 úspešných zákrokov. Černák odohral za 19:11 minút a zblokoval päť striel.

Tampa vyhrala päť zo siedmich sérii, v ktorých videla 3:1 na zápasy. „Nemôžeme zostať frustrovaní, stále sme v sérii. Musíme sa pripraviť na ďalší duel, potrebujeme streliť nejaké góly,“ nevzdáva sa kouč Columbusu John Tortorella.

V Západnej konferencii Colorado deklasovalo Arizonu 7:1 a v sérii vedie 3:1. „Lavíny“ zasypali súpera tromi gólmi v prvej časti hry, keď im na to stačilo päť a pol minúty.

Dvakrát sa presadil Nazem Kadri, ktorý v priebehu duelu pridal aj asistenciu a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. V siedmich zápasoch skupiny o nasadenie a play off nazbieral už deväť bodov (4+5).

„Jednoducho sa snažím hrať naplno každý jeden zápas, to je to, čo robia dobrí profesionáli. Posledný duel mi príliš nevyšiel, takže dnes som do toho chcel dať úplne všetko,“ povedal pre nhl.com.

Arizona nedokázala Coloradu konkurovať, v úvodnej tretine vyslala na bránku súpera len tri strely a v celom zápase dokopy 15.

„Dnes večer sme mali bezplatnú lekciu o tom, aký je v skutočnosti play off hokej, keď neprídeš pripravený hrať naplno,“ sypal si popol na hlavu útočník Derek Stepan.

„Hrať takto, keď sme mohli vyrovnať sériu, to nie je vôbec dobré. Musíme lepšie brániť a pomáhať našim brankárom. Dnes sme ich nechali napospas súperom,“ pridal sa kapitán Arizony Oliver Ekman-Larsson. Darcy Kuemper kryl 18 z 22 striel, Antti Raanta 5 z 8.

Obhajca Stanleyho pohára St. Louis vyrovnal sériu na 2:2, keď zdolal Vancouver Canucks 3:1. Hrdinom Blues bol Ryan O'Reilly, ktorý ku dvom gólom pridal aj asistenciu.

Brankár Jake Allen predviedol 2 úspešných zákrokov, Alex Pietrangelo zaznamenal presný zásah a asistenciu, David Perron mal dve gólové prihrávky. Jediný gól Canucks strelil J. T. Miller. Brankár Jacob Markström predviedol 34 úspešných zákrokov, no tri puky si aj tak našli cestu za jeho chrbát.

Vancouver pohorel v presilovkách, kým v úvodných troch dueloch premenil šesť z jedenástich, v noci na utorok ani jeden zo siedmich pokusov. St. Louis strelili v početnej výhode dva góly.

1. kolo play off NHL:

Toronto
štvrťfinále Východnej konferencie – 4. zápas:
Carolina – Boston 3:4 (1:0, 1:0, 1:4) – stav série: 1:3
Góly: 10. Williams (Gardiner, Trocheck), 33. Martinook (Aho), 59. Teräväinen (Skjei, Hamilton) – 48. DeBrusk (Kaše, Clifton), 51. Clifton (Nordström, Wagner), 52. Marchand (Krug), 55. DeBrusk (Kaše, Krejčí). Brankári: Reimer – HALÁK, strely na bránku: 19:33.

Columbus – Tampa Bay 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) – stav série: 1:3
Góly: 26. Atkinson (Dubois, Werenski) – 21. Goodrow (Coleman, Gourde), 25. Gourde (Shattenkirk, Goodrow). Brankári: Korpisalo – Vasilevskij, strely na bránku: 29:22.

Edmonton
štvrťfinále Západnej konferencie – 4. zápas:
Arizona – Colorado 1:7 (0:3, 1:1, 0:3) – stav série: 1:3
Góly: 34. Chychrun (Oesterle, Hinostroza) – 15. Nieto (Calvert, Bellemare), 17. Kadri (Landeskog, Rantanen), 20. Kadri (MacKinnon, Makar), 32. Donskoi (Burakovsky, Kadri), 41. Makar, 43. Calvert (MacKinnon, Graves), 57. Rantanen (Johnson, Landeskog). Brankári: Kuemper (41. Raanta) – Grubauer, strely na bránku: 15:30.

Vancouver – St. Louis 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) – stav série: 2:2
Góly: 21. Miller (Edler) – 17. O'Reilly (Pietrangelo), 27. O'Reilly (Perron), 36. Pietrangelo (O'Reilly, Perron). Brankári: Markström – Allen, strely na bránku: 23:37.

Útočníci s najlepšími schopnosťami v NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Hokejové videnie: Artemij Panarin. Jedným z...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Jaroslav Halák #Boston Bruins