Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL riešia delikátny problém. Maskot L.A. Kings obťažoval roztlieskavačku

Klub zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings počas víkendu suspendoval muža, ktorý v organizácii pracoval na netradičnej pozícii - v obleku tímového maskota.

17.08.2020 11:26
Maskot Foto:
Maskot L.A. Kings.
debata (1)

Dôvodom sú obvinenia zo sexuálneho obťažovania, ktorého sa mal dopustiť Tim Smith ako manažér tímovej prezentácie. Na dueloch „kráľov“ aj na iných klubových akciách bol prezlečený za leva Baileyho.

Žalobu na neho podala jedna z bývalých roztlieskavačiek, ktorá žiada odškodné viac ako milión USD. Tá však nežaluje len Baileyho, ale aj samotný klub a spoločnosť, ktorá organizáciu vlastní.

Spomenutá žena pre Kings pracovala od roku 2018. Smitha obvinila zo sexuálneho obťažovania vo verbálnej aj fyzickej rovine. Keď voči tomu začala protestovať, dostala výpoveď. Neskôr ju klub požiadal o návrat so sľubom, že neprístojné správanie sa skončí, ale nestalo sa tak a žena klub definitívne opustila.

Tim Smith pracuje pre Kings od roku 2007. Už v roku 2017 čelil podobnému obvineniu, keď ho obvinil muž, že počas jazdy výťahom ho ako maskot chytil za zadok. Tento spor sa podarilo urovnať v júli 2018.

Najstarší hráči v histórii NHL (k 8. júnu 2020) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Gordie Howe (Kanada) - 52 rokov, 11 dní.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #L.A. Kings