Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Istý výkon po boku českého zákeráka. Fehérváry a spol. padli v predĺžení

Neubehla ani pol minúta súboja Washingtonu proti New Yorku Islanders a už bol na ľade. Martin Fehérváry sa v nedeľu vrátil do play off NHL. Capitals vo štvrtom zápase však podľahli svojmu súperovi 1:2 po predĺžení a sú na pokraji vypadnutia. V sérii prehrávajú 0:3 na zápasy.

16.08.2020 20:58 , aktualizované: 23:42
Martin Fehérváry, Leo Komarov Foto: ,
Obranca Washingtonu Martin Fehérváry v súboji s krídelníkom New Yorku Leom Komarovom.
debata

Pre mladého slovenského reprezentanta to bol druhý zápas v play off v kariére. Po tom prvom – proti Bostonu Bruins v skupine o nasadenie – mal za viac ako 15 minút sedem bodyčekov, najviac zo všetkých hráčov.

„Martin je pre nás skutočne solídnou vyhliadkou do budúcnosti. Myslím si, že v lige bude hrať dlho. Je to len o tom, aby mu dali šancu v situáciách, v ktorých môže uspieť. Môže rásť, zlepšovať sa,“ povedal po spomínanom zápase pre Washington Post tréner Capitals Todd Reirden.

Najlepšie zarábajúci hráči v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
224. Jaroslav Halák (Slovensko), kariéra v NHL:...

Fehérváry sa najčastejšie objavoval v tretej obrannej dvojici s českým bekom Radkom Gudasom. Hoci má 30-ročný rodák povesť zákerného a veľmi tvrdého hráča, kamery oboch hráčov na striedačke prichytili usmievať sa a vzájomne vtipkovať.

Neďaleko od nich sedel aj druhý slovenský hráč Capitals Richard Pánik, cez ktorého sa v úvodnom dejstve presadil strelec prvého gólu zápasu Anders Lee.

V tretej tretine mohol streliť druhý gól Capitals, ale Varlamova neprepálil. Pánik odkorčuľoval vyše 9 minút, zapísal si jeden mínusový bod a jednu strelu.

Dvadsaťročný Fehérváry odohral 11:31 minúty a pripísal si jeden bodyček. Predviedol istý výkon, kouč Rierden ho dokonca poslal na ľad aj v záverečnej minúte riadneho hracieho času. O osude stretnutia rozhodol v predĺžení Barzal. Krátko predtým zahodil stopercentnú tutovku Vrána.

V Edmontone zvíťazil Dallas nad Calgary 5:4 po predĺžení. Po štvrtom súboji štvrťfinále Západnej konferencie je stav medzi Flames a Stars vyrovnaný 2:2 na zápasy. Dallas dvakrát viedol vďaka gólom Joea Pavelského, ale „plamene“ vždy v presilovke vyrovnali.

V 35. minúte dostal Sam Bennett kanadský tím prvýkrát do vedenia, ale Denis Gurjanov v 40. minúte v presilovke vyrovnal. V 44. minúte ušiel v oslabení Derek Ryan a presne našiel rozbehnutého Tobiasa Riedera, ktorý opäť dostal Calgary do vedenia.

Dvanásť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času pri power play však Pavelski zavŕšil hetrik a vyrovnal na 4:4. V extračase rozhodol o výhre Stars John Klingberg.

V drese „hviezd“ odohral slovenský obranca Andrej Sekera takmer jedenásť minút a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod a jednu strelu.

Toronto
štvrťfinále Východnej konferencie – 3. zápas:
New York Islanders – Washington 2:1 pp stav série 3:0

Edmonton
štvrťfinále Západnej konferencie – 3. zápas:
Calgary – Dallas 4:5 pp stav série 2:2

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry #Radko Gudas