Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojgólový Tatar potiahol Montreal, Sekerov Dallas musí doháňať stratu

Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa dvoma gólmi podieľal na hladkom víťazstve Montrealu Canadiens nad Philadelphiou Flyers 5:0 v piatkovom druhom stretnutí 1. kola play off NHL.

14.08.2020 23:44 , aktualizované: 15.08.2020 09:09
Montreal Foto:
Gólová radosť hokejistov Montrealu v zápase proti Philadelphii.
debata (1)

Slovenský útočník strávil na ľade 14:45 minúty a zaznamenal aj štyri trestné minúty, tri strely na bránku a jeden „hit“.

Hráči najúspešnejšieho tímu v histórii NHL mali duel pod kontrolou od úvodu. Tatar otvoril skóre v 62. sekunde, keď si nakorčuľoval pred bránku a dorazil do siete pokus Brendana Gallaghera. Dvojgólový náskok zariadil dorážkou v 13. minúte Jesperi Kotkaniemi.

Slovák opäť udrel v úvode druhej tretiny. V 22. minúte zvýšil na 3:0 v presilovke, keď strelou zápästím namieril presne k žrdi. Hladké víťazstvo Montrealu podčiarkli ešte gólmi v 38. minúte Joel Armia a v 51. minúte svojim druhým zásahom v zápase Kotkaniemi.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Philadelphia – Montreal

„Myslím si, že sme hneď od úvodu hrali správnym spôsobom. Od prvého striedania sme na nich vybehli, podali sme skvelý tímový výkon. Aj v predošlých zápasoch sme si dokázali vypracovať podobné množstvo šancí, ale nemali sme potrebné šťastie v koncovke. Dnes nám to tam padlo,“ spokojne konštatoval Tatar.

Najproduktívnejší hráč „Habs“ v základnej časti pretrhol streleckú smolu vo vyraďovačke, v šiestom vystúpení sa dočkal prvých dvoch gólov: „Som rád, že sa mi podarilo konečne skórovať. Nie je však dôležité, kto strelí gól, ráta sa iba to, že sme spoločnými silami vybojovali víťazstvo. Všetci sme s dnešným výkonom spokojní.“

Hokejisti Colorada Avalanche zvíťazili 3:2 nad Arizonou Coyotes vo štvrťfinále Západnej konferencie.

V sérii tak vedú 2:0 na zápasy. Hráči Colorada sa dostali do vedenia v 4. minúte, keď obrancovia Arizony nepostrážili Nathana MacKinnona a ten sám pred brankárom Darcy Kuemperom nezaváhal.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Colorado – Arizona

Lenže tím, ktorý vstúpil do vyraďovacej časti z 11. priečky, sa nezlomil a v 17. minúte vyrovnal Clayton Keller.

Po prvej zmene strán išli hráči nasadenej dvojky opäť do vedenia, v 24. minúte umne tečoval strelu Calea Makara od modrej Tyson Jost. Odpoveď bola tento raz ešte rýchlejšia. Individuálnu zručnosť ukázal rakúsky útočník štvrtej formácie Michael Grabner a vyrovnal.

O rozhodujúci zásah sa postaral švédsky útočník tretej lajny Colorada André Burakovsky. K nemu sa v 58. minúte odrazil puk a trafil odkrytú bránku.

V sérii Dallas – Calgary bol na programe už tretí duel. Flames zdolali Stars so slovenským obrancom Andrejom Sekerom 2:0 a vo štvrťfinálovej sérii Západnej konferencie sa ujali vedenia 2:1 na zápasy.

Hrdinom duelu St. Louis – Vancouver (3:4 pp) bol Bo Horvat. Dvadsaťpäťročný center v 8. minúte poslal kanadský klub do vedenia.

V šiestej minúte predĺženia rozhodol o jeho víťazstve. Canucks tak vyhrali aj druhý duel série hranej na štyri víťazstvá a vedú 2:0 na zápasy.

Washington so slovenským útočníkom Richardom Pánikom nestačil na New York Islanders (2:5) a v sérii prehráva rovnako 0:2 na zápasy.

1. kolo play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie – 2. zápas
Philadelphia – Montreal 0:5 /T. TATAR (Montreal) 2+0/ – stav série: 1:1

Washington – New York Islanders 2:5 – stav série: 0:2

štvrťfinále Západnej konferencie – 2. zápas
Colorado – Arizona 3:2 – stav série: 2:0

St. Louis – Vancouver 3:4 pp – stav série: 0:2

Calgary – Dallas 2:0 – stav série: 2:1

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Andrej Sekera