Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Play off NHL sa začalo divočinou. Černák hral skoro 50 minút, Chárov duel posunuli

Hlavná fáza play off NHL sa rozbehla naozaj nezvyčajne. Do hry ako prvý zasiahol jeden z najväčších favoritov na zisk Stanleyho pohára Tampa Bay. Poriadne sa zapotila aj unavila, ale zvládla to. Columbus zdolala gólom zo 151. minúty 3:2 po predĺžení a ujala sa vedenia vo štvrťfinálovej sérii Východnej konferencie.

12.08.2020 06:27 , aktualizované: 08:03
Erik Černák, Braydon Coburn Foto: ,
Obranca Tampy Erik Černák so spoluhráčom Braydonom Coburnom.
debata

„Nikdy som nehral takýto dlhý zápas. Bol to boj po fyzickej aj mentálnej stránke, ktorý sme nakoniec zvládli. Kotúľal sa ku mne puk tak som len poslal na bránku. Žiadne mierenie,“ cituje stránka súťaže strelca víťazného gólu Braydena Pointa.

Rodák z Calgary ukončil duel po šiestich hodinách a trinástich minútach. Stretnutie v Toronte sa tak natiahlo, že utorkový zápas Bostonu (v zostave so Zdenom Chárom a Jaroslavom Halákom) proti Caroline posunuli až na stredu.

Slovenský obranca Tampy Erik Černák odohral 48:54 minúty, pripísal si šesť striel aj päť hitov. Absolútnym rekordérom bol bek Columbusu Seth Jones, ktorý odohral cez 65 minút.

Obaja brankári si pripísali klubové rekordy v počte zásahov v jednom stretnutí. Brankár Tampy Andrej Vasilevski 61, jeho náprotivok Joonas Korpisalo dokonca 85.

„Obaja si zaslúžia absolutórium. My sa ideme vydýchať na striedačku, ale oni museli byť celý čas v strehu,“ pochválil gólmanov obranca Tampy Victor Hedman.

V ďalšom stretnutí zdolali hokejisti Calgary Flames v úvodnom zápase 1. kola Západnej konferencie v Edmontone Dallas Stars 3:2.

Slovenský obranca Andrej Sekera z Dallasu odohral 15:50 minúty s dvoma mínusovými bodmi. Calgary si v prvej tretine vypracovalo dvojgólový náskok, o ktorý prišlo dvoma „zlepenými“ inkasovanými zásahmi v polovici zápasu.

Ešte v druhom dejstve však aj dokázalo streliť rozhodujúci gól, o ktorý sa v 37. minúte postaral Rasmus Andersson.

Hráči Vegas zdolali Chicago 4:1 a ujali sa vedenia v sérii 1:0. Dvoma gólmi sa blysol Reilly Smith.

1. kolo play off NHL:
Edmonton
štvrťfinále Západnej konferencie – 1. zápas:
Dallas – Calgary 2:3 /stav série 0:1/

Vegas – Chicago 4:1 /stav série: 1:0/

Toronto
štvrťfinále Východnej konferencie – 1. zápas:
Tampa Bay – Columbus 3:2 pp /stav série 1:0/ Erik Černák (Tampa) odohral 48:54 min, vyslal 6 striel na bránu, rozdal 5 hitov, zablokoval 5 striel a stratil 5 pukov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Columbus Blue Jackets #Erik Černák