Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec veľkej éry, píšu v zámorí. Po Rangers sa lúči možno aj Lundqvist

Zo striedačky sa len smutne díval na to, ako jeho spoluhráči sklonili hlavy aj v treťom zápase predkola play off a z postupu sa teší ich súper - Carolina.

05.08.2020 16:54
Henrik Lundqvist Foto: ,
Henrik Lundqvist.
debata

Henrik Lundqvist má 38 rokov a v bránke New York Rangers odchytal 15 sezón. Zámorské médiá špekulujú, že po aktuálnom vyradení Rangers z play off už ďalšia ani nepríde. A že zámorská kariéra „Kráľa Henrika“ sa možno blíži ku koncu.

"Lundqvist odchytal prvé dva zápasy proti Caroline, ale jeho náprotivok Petr Mrázek bol lepší. V treťom zápase ho nahradil jeho potenciálny nástupca Igor Šesťorkin, ale aj ten zaostal za Jamerom Reimerom v bránke súpera.

Lundqvist odchytal 129 zápasov v play off za Rangers bez prerušenia, ale teraz je koniec. Nič to však nemení na tom, že jeho dres bude po skončení kariéry putovať pod strop Madison Square Garden. Pre tento klub zostane ikonou," napísal portál špecializovaného periodika Hockey News.

Hoci má Lundqvist v New Yorku ešte ročnú zmluvu, chytať zrejme pravidelne nebude. „Šesťorkin bude nepochybne tímová jednotka, vyzerá to na koniec jednej veľkej éry,“ doplnil redaktor Hockey News.

Olympijský šampión aj majster sveta s tímom Švédska má na konte niekoľko klubových rekordov. Iba piati brankári v histórii NHL dosiahli v zápasoch základnej časti viac víťazstiev ako Lundqvist (459).

Najstarší hráči v histórii NHL (k 8. júnu 2020) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Gordie Howe (Kanada) - 52 rokov, 11 dní.

V tíme Rangers bol najbližšie k zisku Stanleyho pohára v sezóne 2013/2014, keď jeho tím vyradil favoritov Pittsburgh aj Philadelphiu 4:3 na zápasy. Vo finále však nestačil 1:4 na Los Angeles Kings.

„Profesionál v každom zmysle. Veľký hokejista aj človek, s ktorým by som chcel byť v zákope. Bolo pre mňa absolútnou cťou stráviť s ním v tíme niekoľko rokov. Mám voči nemu veľký rešpekt,“ uviedol na adresu Lundqvista jeho spoluhráč Chris Kreider.

Zatiaľ čo Carolina sa v 1. kole play off môže tešiť na jedného zo štvorice Boston, Washington, Tampa Bay, Philadelphia, pre NY Rangers sa sezóna skončila po troch zápasoch po jej letnom reštarte.

Rangers majú akurát istotu 12,5 percenta, že si budú môcť vybrať jednotku v draftovej lotérii 10. augusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Henrik Lundqvist