Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Pánik nemohol nedať, Kučerov zasa trafiť lepšie. Černák nepotvrdil rolu tvrďasa

Zámorská NHL po reštarte pokračovala ďalšou sériou zápasov. Predstavila sa v nich aj štvorica Slovákov. Z víťazstva sa tešil ten najmladší - Erik Černák.

04.08.2020 06:23 , aktualizované: 07:42
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik.
debata

Dvadsaťtriročný Košičan bol znovu oporou Tampy Bay, ktorá zvíťazila nad Washingtonom 3:2 po samostatných nájazdoch. Capitals nepomohol ani gól Richarda Pánika, ktorý bol v správnom čase na správnom mieste a doklepol puk do odkrytej bránky Lightning.

Černák bol štvrtým najvyťaženejším obrancom Tampy, odohral takmer 21 minút a pripísal si aj dve trestné minúty. Prekvapujúco si však nepripísal ani jeden hit.

Pánik bol krídelníkom štvrtej formácie Washingtonu a v priebehu necelých 15 minút na ľade premenil jedinú strelu na bránku na svoj prvý gól v play off.

Neúspešne do vyraďovacej fázy vstúpil aj Dallas v zostave s Andrejom Sekerom, ktorý prehral s Vegas 3:5. Zápas ako na hojdačke rozhodla famózna tretia tretina v podaní Golden Knights.

Hoci Stars viedli po druhom klaksóne 3:1, v poslednej časti inkasovali až štyri góly. Sekera za viac ako 16 minút zblokoval dve strely a pripísal si dve mínusky.

Nedarilo sa ani Tomášovi Tatarovi. Slovenský krídelník nielenže nepotvrdil rolu najproduktívnej­šieho hráća Montrealu v skrátenej základnej časti, ale musel aj „prekusnúť“ prehru s Pittsburghom 1:3. Stav série hranej na tri víťazné zápasy je vyrovnaný 1:1.

V poslednom dueli pondelňajšieho programu zahviezdil Connor McDavid. Kapitán Edmontonu v závere druhej tretiny skompletizoval hetrik. Prispel tak k víťazstvu 6:3 nad Chicagom i vyrovnaniu série na 1:1.

NHL – 2. zápasy predkola play off:
Východná konferencia (Toronto)
Pittsburgh – Montreal 3:1
stav série: 1:1

Západná konferencia (Edmonton)
Edmonton – Chicago 6:3 stav série: 1:1

skupina o nasadenie
Východná konferencia (Toronto)
**Tampa Bay – Washington 3:2 sn
za hostí Pánik 1+0

Západná konferencia (Edmonton)
Vegas – Dallas 5:3

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Tomáš Tatar #Andrej Sekera #Erik Černák