Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar sa prizeral strašidelnému momentu. Po delovke Webera zaliala brankára krv

Už o niekoľko dní čaká 24 tímov v Edmontone a Toronte reštart NHL. Pred odletom do izolácie, kde budú hráčov denne testovať na COVID-19, bojovali viacerí o šancu dostať sa na súpisku.

27.07.2020 19:37
debata

Nechýbal medzi nimi ani brankár Montrealu Michael McNiven. Tréning pri návrate na ľad po koronapauze mu pred niekoľkými dňami poriadne okorenil vyhlásený bombardér tímu Shea Weber.

Štvornásobný víťaz obľúbenej disciplíny o najtvrdšiu strelu v súťažiach zručností vypálil naposledy pred Zápasom hviezd puk rýchlosťou vyše 171 km/h.

Nie je jasné, či túto hranicu atakoval aj pri zásahu 23-ročného gólmana do masky, no v tejto sezóne hráč Lavalu Rockets na farme Montrealu sa v bolestiach zvalil na ľad s krvavým zranením. Vyžiadalo si 10 stehov, čo zdokumentoval na Instagrame.

„Nebojím sa zastaviť strelu z náprahu s rýchlosťou 100 míľ za hodinu (približne 160 km/h, pozn.), skôr sa bojím, že ju nezastavím,“ napísal McNiven.

Všetky testy boli negatívne

Všetky minulotýždňové testy na koronavírus medzi hokejistami zámorskej NHL boli negatívne. Informovalo o tom vedenie profiligy na oficiálnom webe súťaže.

Od 18. do 25. júla sa viac ako 800 hráčov podrobilo celkovo 4256 testom a ani jeden z nich nebol pozitívny. V predošlom období od 13. do 17. júla, teda tesne po otvorení prípravných kempov, evidovala NHL dva pozitívne koronavírusové prípady medzi hráčmi.

Spomienka v Edmontone

Hokejisti Edmontonu Oilers si pred nedeľňajším tréningom zaspomínali na útočníka Colbyho Cavea.

Dvadsaťpäťročného útočníka hospitalizovali 7. apríla po náhlom krvácaní do mozgu na jednotke intenzívnej starostlivosti v torontskej nemocnici. Následne podstúpil operáciu, pri ktorej mu odstránili nezhubný nádor, tzv. koloidnú cystu, no aj po nej ostal v umelom spánku a o štyri dni neskôr zomrel.

Hráči Edmontonu vyšli na ľad v oranžových a bielych dresoch, na každom bolo číslo 12. Práve to nosil Cave počas kariéry. Po tréningu všetci symbolicky pozdravili v prázdnej tréningovej hale neprítomných divákov, pričom absolvovali čestné kolo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Shea Weber #Michael McNiven