Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára dostal kľúčovú úlohu. Čo od neho požaduje kouč Cassidy?

Vysoké tempo aj potrebná kvalita. Týmito slovami označil slovenský kapitán Zdeno Chára druhý deň po návrate hokejistov Bostonu Bruins do tréningového procesu pred blížiacimi sa reštartom sezóny NHL v play off.

15.07.2020 09:47
USA hokej NHL Boston Bruins tréning Foto: ,
Kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára (vľavo) sa rozpráva so spoluhráčmi počas tréningového kempu 14. júla 2020 v Bostone.
debata

Na hráčoch cítiť hlad po hokeji, ale aj spoločných chvíľach po štyroch mesiacoch nútenej prestávky s dobrovoľnými tréningovými jednotkami.

„Prvé dva dni boli dobré. Prešli sme si zvyčajnými cvičeniami tak, ako to robíme aj počas sezóny. Bolo v tom potrebné nasadenie aj kvalita. Myslím si, že všetci to berieme vážne nielen ako výcvikový tábor, ale najmä návrat k hokeju,“ uviedol Zdeno Chára v rozhovore so zámorskými médiami.

Pochvalu adresoval aj trénerom a fyzioterapeutom. „Dobre vedia, čo v tejto fáze prípravy hráči potrebujú. Odvádzajú výbornú robotu pri komunikácii s nami a snažia sa robiť najlepšie rozhodnutia,“ podotkol 43-ročný obranca na klubovom webe Boston Bruins.

Najlepšie zarábajúci hráči v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
224. Jaroslav Halák (Slovensko), kariéra v NHL:...

Tréner Bruce Cassidy opäť zdôraznil, že v netradičnom formáte play off, keď sa o víťazovi Stanleyho pohára bude rozhodovať uprostred leta, sa bude spoliehať na svojich najskúsenejších hráčov.

A obrázky z tréningu mu dávali za pravdu v momentoch, keď sa hráči ako Patrice Bergeron, David Krejčí, Brad Marchand, Torey Krug a Zdeno Chára viackrát spoločne ocitli v stredovom kruhu, aby diskutovali o tom, čo budú robiť.

„Títo chlapi toho zažili o čosi viac ako tí ostatní a vedia, čo je v stávke. Na vlastnej koži spoznali, čo znamená spoločná obeta pre zisk Stanley Cupu. A ostatní ich počúvajú,“ uviedol tréner Cassidy.

Českí útočníci David Pastrňák a Ondřej Kaše nestihli ani druhý tréning Bruins, v stredu majú hokejisti víťaza základnej časti voľno a vo štvrtok by sa už mohli predstaviť v doplnenom počte.

„Niektoré absencie súvisia s načasovaním testovania na koronavírus či neskorším návratom z Európy. Ak nám hráči chýbajú na začiatku jeden-dva dni, dá sa to dohnať. Ak však budú chýbať celý jeden týždeň, čo je polovica prípravného obdobia, ktoré máme k dispozícii, to nás už môže ovplyvniť,“ dodal Cassidy.

Play-off NHL sa rozbehne kvalifikačnými zápasmi o postup do 1. kola v sobotu 1. augusta. Už v prvý deň je naplánovaných päť zápasov, vo Východnej konferencii New York Rangers – Carolina Hurricanes, Florida Panthers – New York Islanders, Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins a na Západe Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers a Winnipeg Jets – Calgary Flames. Série sa budú hrať na tri víťazné zápasy.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins #Reštart #Play Off #sezóna