Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára a Halák už trénovali na ľade, Česi chýbali. Pozitívne testy malo 43 hráčov

Bezmála štyri mesiace po tom, čo sa poslednýkrát stretli ako tím, vykorčuľovali hokejisti Bostonu Bruins na ľad Warrior Ice Areny, aby oficiálne začali tréningový kemp pred augustovým reštartom NHL v špeciálnom formáte play off.

14.07.2020 10:40
Zdeno Chára Foto: ,
Kapitán Bruins Zdeno Chára počas tréningového kempu v Bostone.
debata

Tréner Bruce Cassidy mal k dispozícii 15 útočníkov, 9 obrancov a 3 brankárov, spolu teda 27 hráčov. Na ľade nechýbali ani slovenský kapitán Zdeno Chára a tiež jeho krajan v bránke Jaroslav Halák.

„Obdobie, ktoré máme za sebou, bolo pre všetkých veľmi náročné. A nemám na mysli len nás hokejistov, ale život vo všeobecnosti. Koronavírus zasiahol množstvo ľudí rôznymi spôsobmi. Teraz sme späť na ľade a sme o krok bližšie k normálnemu stavu,“ povedal elitný center Patrice Bergeron a cituje ho oficiálny klubový web.

Prvú tréningovú jednotku s tímom neabsolvoval jeden z dvojice najlepších strelcov v tejto sezóne David Pastrňák. Rovnako chýbal aj ďalší český útočník Ondřej Kaše. Podľa zámorských médií sú obaja ešte v povinnej karanténe po príchode do USA, keďže predtým sa pripravovali doma v Česku.

Najstarší hráči v histórii NHL (k 8. júnu 2020) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Gordie Howe (Kanada) - 52 rokov, 11 dní.

Na ľade v pondelok neboli ani útočníci Anton Blidh, Trent Frederic, obranca Urho Vaakanainen a brankár Dan Vladar.

Chýbal aj ďalší obranca Steven Kampfer, ten sa však do prípravy Bruins ani nezapojí.

Využil možnosť nepokračovať v sezóne, ktorú všetkým hráčom ponúkajú zdravotné protokoly v súvislosti s pandémiou koronavírusu vo svete. Kampfer nechcel riskovať nákazu, keďže doma má ročného syna a manželku s vrodenou srdcovou chybou.

„Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí, ktoré som urobil vo svojom živote. Berieme to veľmi seriózne a rodina je stále moja priorita. Budem na diaľku fandiť spoluhráčom, aby priniesli víťazný pohár späť do Bostonu,“ uviedol Steven Kampfer vo svojom stanovisku na twitteri.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Teddy had too much fun with @tara.l.kampfer, @chaaaliew and @crowlsface, couldn’t even stay awake for all of the pictures.

Príspevok, ktorý zdieľa Steven Kampfer (@stevenkampfer3),

Skúsený 31-ročný bek nebol členom základnej zostavy Bruins, v aktuálnej sezóne odohral len 10 zápasov v NHL, zvyšok strávil v tíme Providence Bruins v nižšej súťaži AHL.

Napriek dlhému obdobiu bez hokeja s minimom dobrovoľných aktivít na ľade sa prvý tréning „medveďov“ niesol v solídnej intenzite korčuľovania, ale aj s úsmevmi na tvárach.

„Ak mám byť úprimný, bolo to skutočne dobré. Malo to solídne tempo a ochota hráčov pracovať bola excelentná. Pripomínalo mi to naše tréningy počas rozbehnutej sezóny. Na jednej strane intenzívne korčuľovanie a na druhej dobrá nálada a vzájomné doberanie,“ pochválil svoj tím tréner Bruce Cassidy.

Zatiaľ čo Chára korčuľoval v prvej obrannej formácii s Charliem McAvoyom, v elitnom útoku Bostonu s Bergeronom a Bradom Marchandom českého kanoniera Pastrňáka nahradil Karson Kuhlman.

Najviac chvály od trénera si vyslúžil Anders Bjork, ktorý sa predstavil ako krídlo v druhom útoku Jaka DeBruska a centra Davida Krejčího. V aktuálnej sezóne v 58 zápasoch v drese Bruins nazbieral 19 bodov.

„Bol úžasný, možno náš najlepší hráč. Nezabúdajme však, že máme za sebou iba prvý deň,“ skonštatoval Cassidy o 23-ročnom Američanovi.

Boston sa stal víťazom predčasne ukončenej základnej časti NHL v tejto sezóne. V 70 zápasoch získali jeho hráči 100 bodov a vyslúžili si účasť v 1. kole play off bez toho, aby hrali v predkole.

Pred vstupom do play off však hokejisti okolo Zdena Cháru absolvujú miniturnaj o nasadenie do vyraďovacej časti proti ďalším trom najlepším tímom z Východnej konferencie – Philadelphii, Tampe Bay a Washingtonu.

Boston začne proti Philadelphii v nedeľu 2. augusta. Všetky svoje zápasy v play off až do prípadného finále absolvujú hráči Bostonu v Scotiabank Arene v Toronte.

600 hráčov absolvovalo 4934 testov

NHL oznámila, že pred štartom prípravných kempov malo pozitívny test na koronavírus 43 hráčov. Všetci boli alebo stále sú v karanténe. Vyše 600 hráčov má za sebou 4934 testov. Mená NHL nezverejňuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins