Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL má problém a radšej ho nekomentuje. Prvé testy odhalili pozitívnych

Najmenej traja hokejisti Montrealu Canadiens mali údajne pozitívne testy na koronavírus. V pondelok o tom informoval športový portál The Athletic, samotný klub ani vedenie NHL túto informáciu nekomentovali.

13.07.2020 12:16 , aktualizované: 20:16
Hokej, hokejka, puk, hokejová bránka, hokejky Foto:
Ilustračné foto
debata

Vedenie ligy už dávnejšie oznámilo, že sa v súvislosti s koronavírusom bude riadiť princípom lekárskeho tajomstva. V Montreale pôsobí slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý je v prerušenej sezóne najproduktívnejším hráčom mužstva.

Aj Pittsburgh Penguins v pondelok otvoril prípravný kemp pred obnovením sezóny bez deviatich hráčov, ktorí mohli byť sekundárne vystavení osobe testovanej pozitívne na ochorenie COVID-19.

Penguins nezverejnili, o ktorých hráčov ide. Hokejisti sa potenciálne dostali do kontaktu s osobou, ktorá mala kontakt s pozitívne testovaným človekom. Títo hráči sa nemôžu zúčastniť na tréningoch, kým nebudú mať ďalšie testy s negatívnymi výsledkami podľa protokolu NHL.

Sezónu NHL prerušili 12. marca pre pandémiu ochorenia COVID-19. Prípravné kempy klubov pred obnovením sezóny sa v rámci tretej fázy reštartu začnú v pondelok 13. júla. Hráči sa budú v tréningových centrách svojich tímov spoločne pripravovať až do 26. júla, keď sa premiestnia do tzv. hub cities.

Na neutrálnych štadiónoch v Edmontone, respektíve Toronte absolvujú najprv niekoľko prípravných stretnutí a od 1. augusta v nich dohrajú pandémiou poznačený ročník, bez divákov a za prísnych hygienických opatrení.

Montreal bude hrať bez obrancu Karla Alznera, ktorý využil právo dohrávanú sezónu neabsolvovať. Útočník Max Domi si vzal týždeň na rozmyslenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus