Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech i veterán z Oilers. Pribudli hráči, ktorí odmietajú pokračovať v sezóne NHL

Hokejisti Calgary Flames sa musia vo zvyšku tejto sezóny NHL zaobísť bez Travisa Hamonica.

11.07.2020 10:22 , aktualizované: 12.07.2020 09:20
Travis Hamonic Foto: ,
Travis Hamonic v drese Calgary.
debata

Dvadsaťdeväťročný obranca sa rozhodol využiť možnosť nepokračovať na základe zmluvy o obnove sezóny, ktorú v piatok ratifikovalo vedenie profiligy a hráčska asociácia NHLPA.

Tí sa dohodli na reštarte od 1. augusta, hokejistom však dali možnosť bez sankcií odmietnuť pokračovať v ročníku.

Hamonic svoje rozhodnutie odôvodnil obavami o zdravie svojej dcéry, ktorú museli vlani ako osemmesačnú hospitalizovať pre respiračné problémy.

„Travis ma informoval, že využije možnosť nepokračovať. Vysvetlil mi, že to nebolo jednoduché, ale bojí sa o rodinu. Bude nám chýbať, ale chápeme ho a rešpektujeme jeho rozhodnutie,“ citoval portál ESPN generálneho manažéra Calgary Brada Trelivinga.

Hamonic je prvý hráč, ktorý odmietol pokračovať v sezóne, hokejisti majú možnosť bez sankcií odoprieť svoju účasť do pondelka 13. júla. Sezónu NHL obnovia 1. augusta v kanadských mestách Toronto a Edmonton.

K Hamonicovi sa pridali aj ďalší traja obrancovia – Čech Roman Polák z Dallasu Stars, Švajčiar Sven Bärtschi z Vancouveru Canucks a Mike Green z Edmontonu.

Najlepšie útoky v histórii NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
The Kraut Line – Boston Bruins (1936-42,...

Svojim tímom nebudú k dispozícii ani Steven Kampfer z Bostonu, Karl Alzner z Montrealu a Pittsburgh sa musí zaobísť bez Zacha Trotmana.

Trotman sa rozhodol vynechať zvyšok ročníka pre tehotenstvo jeho manželky, informoval o tom portál pensburgh.com. Pre strach o rodinu sa rozhodol nepokračovať Kampfer, ktorý uviedol, že jeho žena i syn majú vrodenú srdcovú chybu a patria do rizikovej skupiny.

Bärtschi oznámil vedeniu Canucks, že nechce hrať v play off a klub jeho rozhodnutie akceptoval.

Najlepšie zarábajúci hráči v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
224. Jaroslav Halák (Slovensko), kariéra v NHL:...

Hovorca Dallasu v sobotu uviedol, že Polák sa nepripojí k tímu na začiatku kempu, či sa tak stane neskôr, je otázne. Tridsaťštyriročný obranca však už podpísal kontrakt na ďalšiu sezónu s Vítkovicami a pre médiá uviedol, že sa neplánuje vrátiť do zámoria.

Tridsaťštyriročný zadák Green zvážil všetky okolnosti a po domácej porade sa rozhodol využiť klauzulu o odopretí štartu v tejto sezóne.

„Stále je tu veľká neistota a na základe osobných dôvodov a rodinnej zdravotnej situácii som sa rozhodol nezúčastniť sa na reštarte,“ citovala Greena agentúra AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Roman Polák #Travis Hamonic