Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klobúk dole, Marián. Dlho sa ti žiadny Slovák nevyrovná, vravia ex-spoluhráči

Zvolenie Mariána Hossu do hokejovej Siene slávy NHL potešilo aj jeho bývalých spoluhráčov Mariána Gáboríka a Miroslava Šatana.

25.06.2020 17:06
Marián Hossa, Mike Condon Foto: ,
Bývalý útočník Chicaga Marián Hossa.
debata

Gáboríka spája s Hossom okrem národného tímu aj priateľstvo, o to väčšiu radosť mal z jeho uvedenia medzi hokejovú smotánku.

Video

„Ráno som sa zobudil, pozrel si noviny a veľmi sa potešil. Neprekvapuje ma, že Marián sa dostal do Siene slávy tak skoro. Zaslúži si to za roky driny, no najmä za to, čo dokázal s Chicagom. Klobúk dole. Klobúk dole,“ uviedol Gáborík.

Hossa odohral v profilige celkovo 1309 zápasov základnej časti, strelil 525 gólov a pridal 609 asistencií. V play off nastúpil na 205 duelov s bilanciou 52+97.

Je jediný hráč v dejinách NHL, ktorý hral tri sezóny za sebou vo finále Stanleyho pohára za tri rôzne tímy – Pittsburgh, Detroit a Chicago, v drese „jastrabov“ ho trikrát získal.

Kariéra Mariána Hossu Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Trojica nerozlučných kamarátov z Trenčína -...

"Chcel by som Mariánovi pogratulovať k skvelej kariére. Vyhral trikrát Stanleyho pohár a zrejme ešte dlho sa mu žiadny Slovák nedokáže vyrovnať.

Účasť v Sieni slávy je zaslúžená, zároveň je ocenením za to, čo v zámorí dosiahol. Správa o jeho uvedení je skvelá pre celý slovenský hokej," citoval slová Šatana portál hockeyslovaki­a.sk Šatan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Marián Gáborík #Miroslav Šatan