Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reštart NHL dostal trhlinu. Až 11 hráčov je pozitívnych, traja z Černákovho klubu

Prvé kolo testov na koronavírus v zámorskej NHL odhalilo až jedenásť pozitívnych prípadov medzi hokejistami. Vedenie profiligy na svojom webe oznámilo, že všetci nakazení hráči putovali do izolácie a riadia sa protokolmi hygienických úradov.

19.06.2020 19:54 , aktualizované: 20.06.2020 08:37
Tampa Bay Foto: ,
Gólová radosť hokejistov Tampy Bay.
debata (1)

NHL má za sebou prvé kolo testovania pred plánovaným obnovením súťaže. Od 8. júla, keď kluby otvorili svoje tréningové centrá, absolvovalo testy vyše 200 hokejistov, z nich 11 malo pozitívny výsledok. Vedenie súťaže a ani kluby ich mená nezverejnili.

Zámorské média však už predtým informovali, že na COVID-19 pozitívne testovali troch hráčov Tampy Bay Lightning.

Vedenie zámorského klubu, v ktorom hrá aj slovenský obranca Erik Černák, muselo dočasne uzatvoriť svoje tréningové zariadenia. Okrem troch hráčov zistili vírus aj u dvoch zamestnancov.

Ostatných teraz čaká ďalšie testovanie, podľa McKenzieho začnú hráči Tampy opätovne s tréningom až po tom, čo nebude v klube žiadny pozitívny test.

Najlepšie zarábajúci hráči v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
224. Jaroslav Halák (Slovensko), kariéra v NHL:...

Na Floride hlásili v piatok 3822 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, deň predtým sa objavilo 3207 prípadov.

V NHL je Tampa piaty klub, ktorý hlásil výskyt ochorenia COVID-19 medzi hráčmi. Predtým sa nákaza objavila v tímoch Colorado Avalanche, Ottawa Senators, Pittsburgh Penguins a Boston Bruins.

NHL je momentálne v druhej fáze projektu reštartu súťaže s dobrovoľným tréningovým procesom. Prípravné kempy by sa mali otvoriť 10. júla a vedenie súťaže verí, že duely play off by sa mohli začať v na dvoch zatiaľ nešpecifikovaných miestach v auguste.

Auston Matthews. Foto: SITA/AP, Jeff Chiu
Auston Matthews Auston Matthews.

Vírus má aj Matthews

Hokejového útočníka Austona Matthewsa z Toronta Maple Leafs pozitívne testovali na nový koronavírus. V piatok o tom informoval portál torontosun.com s odvolaním na dva zdroje z prostredia kanadského klubu NHL.

Deviaty hráč v tabuľke produktivity v tejto sezóne je momentálne v karanténe vo svojom dome v Arizone. Chce sa čo najskôr vyliečiť, aby sa 10. júla zapojil do prípravného kempu Toronta. Vedenie klubu zatiaľ Matthewsov stav nekomentovalo.

NHL je momentálne v druhej fáze projektu reštartu súťaže s dobrovoľným tréningovým procesom. Prípravné kempy by sa mali otvoriť 10. júla a vedenie súťaže verí, že duely play off by sa mohli začať v na dvoch zatiaľ nešpecifikovaných miestach v auguste.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Tampa Bay Lightning #koronavírus