Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára vo finále NHL nebude. O Stanleyho pohár však zabojuje iný Slovák

NHL nedávno urobila veľký krok k reštartovaniu súťaže. A už sa začína špekulovať nad tým, ktoré mužstvo ovládne netypickú sezónu 2019/20.

10.06.2020 09:11
Černák Foto: ,
Obranca Tampy Bay Erik Černák bráni kapitána Colorada Gabriela Landeskoga.
debata (5)

Najslávnejšia hokejová liga sveta urobila radikálny krok. Na základe dosiahnutých výsledkov vybrala 24 účastníkov z celkového počtu 31 tímov, ktoré zabojujú o Stanleyho pohár.

"Nie je to dokonalý scenár, ale s tým nemožno nikdy rátať. Nemôže to byť také isté, ako keď odohráte plnú porciu 82 zápasov v sezóne. Myslím si, že všetci, ktorí pripravovali formát návratu do play off, si zaslúžia uznanie.

Veľmi tvrdo pracovali, aby prišli s finálnou verziou. Táto nečakaná situácia si vyžiadala maximálne nasadenie ľudí, aby vymysleli nejaké zodpovedné riešenie.

Podarilo sa. Nesúhlasím s názormi, že predložený formát je neférový," vravel kapitán Bostonu Zdeno Chára americkým médiám, cituje ho web NHL.

Najlepší Európania v histórii NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Jevgenij Malkin

Na stránke súťaže sa v čase pandémie koronavírusu vznikla aj rubrika, v ktorej priaznivci môžu poprednému novinárovi Danovi Rosenovi položiť viaceré otázky.

V ostatnom vydaní prišla aj tá, či sa do finále NHL dostanú po roku opäť Bruins a St. Louis Blues.

„Nepredpokladám takýto scenár. Myslím si, že o Stanyleho pohár sa pobijú Colorado a Tampa Bay,“ odpovedal Rosen.

Vyzdvihol ofenzívnu silu Avalanche na čele s kapitánom Gabrielom Landeskogom, Mikkom Rantanenom, Nazemom Kadrim či Andrém Burakovskym.

Klub z Denveru môže podľa Rosena stavať aj na obrane, ktorú tvorí mix skúsených matadorov ako Erik Johnson i odhodlaných mladíkov, ktorých zastupuje napríklad Cale Makar.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Erik Cernak (@erikcernak),

„Majú najlepšiu defenzívu v Západnej konferencii. Brankárske duo Philipp Grubauer a Pavel Francouz je dostatočné kvalitné na to, aby Colorado dotiahlo do finálového boja,“ pokračoval Rosen.

Nezabudol na výbuch, po ktorom Tampa vypadla v predchádzajúcim play off. Columbus vtedy zvíťazil v 4. zápase 7:3 a poslal víťaza Prezidentskej trofeje na predčasnú dovolenku.

Opora Tampy Erik Černák si ju spríjemnila v rodných Košiciach. Nie však prechádzkami po námestiach, ale tvrdých súbojoch počas domácich majstrovstiev sve­ta.

„Tampa priviedla Colemana, Maroona a Goodrowa, čím vyplnila diery, ktoré sa ukázali v súboji proti Columbusu. Priniesli rýchlosť i tvrdosť,“ píše na webe NHL.

Špeciálne sa venoval aj mladému obrannej dvojici Tampy – Černákovi a Rusovi Michailovi Sergačevovi.

"Skúsenosti, ktoré nabrali v tomto ročníku, Lightning pomôžu. Obaja sú lepší ako pred rokom. Naviac, Černák hrá veľmi tvrdo do tela.

Veľakrát sa pohybuje na hrane, ale práve to môže pomôcť Tampe byť tvrdším orieškom," uzavrel Rosen.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák