Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inšpiráciou aj fínsky fenomén. V top desiatke draftu môže byť po rokoch Slovák

Bude mať Slovensko po rokoch hráča v 1. kole draftu NHL? V prípade 16-ročného Juraja Slafkovského dokonca špekuluje o najlepšej desiatke, ale až o dva roky.

09.06.2020 17:36
debata

Košický odchovanec, ktorý od začiatku kariéry hráva za staršie kategórie, pôsobí v TPS Turku. v novej sezóne by si mal zahrať aj v jeho A-tíme.

„Fínsky štýl hokeja sa mi páči, z Turku odišiel aj Kaapo Kakko a bola to správna cesta,“ povedal Slafkovský pre RTVS o dvojke draftu 2019, útočníkovi, ktorý podpísal vlani nováčikovskú zmluvu s New Yorkom Rangers. A krátko po dovŕšení plnoletosti mal už tri zlaté medaily z MS všetkých vekových kategórií.

Urasteného mladíka Slafkovského (192 centimetrov, 87 kilogramov) chváli aj bývalý tréner z Košíc či mládežníckej reprezentácie Marcel Šimurda: „Už od mladého veku to bol jeden z hráčov, ktorý prevyšoval svojich spoluhráčov, bol silný na ľade aj na puku i v súbojoch jeden na jedného.“

V predraftových virtuálnych rebríčkoch 2022 sa dlhšie umiestňuje v top 10.

„Všímam si to, ale podľa mňa to ešte nič neznamená. Predsa len sú ešte dovtedy dva roky a hocičo sa môže stať,“ krotí nadšenie Slafkovský.

Napriek tomu prezradil, že jeho najväčším snom je hrať za Toronto…

Pre zaujímavosť, v prvom kole z hráčov spod Tatier naposledy draftovali Marka Daňa v roku 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #TPS Turku #Juraj Slafkovský