Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chodili sme do krčmy aj na striptíz. Dnes sú hráči NHL v neviditeľnej klietke

Rád berie veci od podlahy. A hovorí to, čo si myslí. Priamočiarosť Bretta Hulla na ľade i mimo neho je jeho najvýraznejšou charakterovou črtou.

14.05.2020 12:54
Brett Hull Foto:
Brett Hull.
debata (4)

Potvrdil ju aj nedávno. Jeden z najlepších hokejistov histórie NHL nevie súťaži číslo jeden v poslednej dobe prísť na meno. Jej povesť vraj ničia aj sociálne siete, ktoré sú odrazom frustrácie bežného obyvateľstva.

"Zmenšujú kamarátstva a oslabujú tímové puto medzi hráčmi. Dnes si chalani môžu zobrať na sériu zápasov vonku maximálne Xbox, čo to je smutné. Taká je však doba.

Nikto sa nechce dostať do problémov. Keby šla partia spoluhráčov vonku do krčmy ako kedysi my, a niekto by ich dal na internet, čelili by sankciám,“ povedal pre Sportsnet Hull.

Päťdesiatpäťročný Kanaďan hral v NHL 20 rokov. V období 1986 – 2006 si v drese Calgary, St. Louis, Dallasu, Detroit a Phoenixu vybojoval štvrté miesto medzi najlepšími strelcami histórie NHL. Jeho 741 gólov dokázali predčiť iba Jaromír Jágr, Gordie Howe a Wayne Gretzky.

"Najväčšími problémami pre hráčov sú hyperkorektnosť, odsudzovanie a strata súkromia. Sociálne siete držia hráčov v neviditeľnej klietke,“ pokračoval americký reprezentant, o ktorého rodná krajina nejavila záujem.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Hull bol ohromený kauzou, ktorá stála Brendana Leipsica miesto vo Washingtone.

Brett Hull. Foto: SITA/AP, Scott Kane
Brett Hull Brett Hull.

Kanadskému útočníkovi sa do účtov na sociálnych sieťach nabúral hacker a zverejnil urážlivé správy na adresu Tannera Pearsona z Vancouveru s Connorom McDavidom z Edmontonu a ich manželiek, respektíve priateľky.

"Sociálne siete sú zlo. Ničia hráčom radosť z hokeja a partia. Nie je to ako za mojich čias. Robili a hovorili sme to isté. Nebolo však možné, aby to niekto zistil.

Mohli sme ísť do baru, na striptíz a robiť hocičo. Nikto by o tom nevedel len my. Hokej aj kvôli tomu už nie je taká zábava ako kedysi,“ doplnil Hull.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Brett Hull #Brendan Leipsic