Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čistý hit? Vlasatý Ramsay neveril vlastným očiam

Svojho času patril medzi najlepších útočníkov na svete. Mohutného hokejistu sa báli všetci - proti brankárom skóroval, cez obrancov prešiel ako nôž maslom a súperových útočníkov zrážal na ľad nemilosrdnými hitmi.

01.05.2020 09:37
debata
Eric Lindros bol vo Philadelphii Flyers členom... Foto: SITA/AP, CHRIS GARDNER
Eric Lindros Eric Lindros bol vo Philadelphii Flyers členom obávanej Légie skazy.

Eric Lindros sa vracia do Philadelphie. Slávny center, ktorý hral za Flyers prvých osem sezón v NHL, bude pôsobiť v klube ako ambasádor a skaut. „Letci“ o tom informovali na svojom oficiálnom webe.

Štyridsaťsedemročný Lindros hral za Flyers v rokoch 1992–2000. Celkovo má na konte 760 zápasov v základnej časti NHL, v ktorých nazbieral 865 bodov (372+493) a 1398 trestných minút, v 53 súbojoch play off pridal 24 gólov a 33 asistencií.

Okrem Philadelphie obliekal v NHL aj dresy New Yorku Rangers, Toronta a Dallasu. V zbierke má olympijské zlato, ktoré získal s kanadskou reprezentáciou na ZOH 2002 v Salt Lake City. V roku 2017 ho uviedli do Siene slávy NHL.

Najlepší hokejisti z každého tímu NHL v histórii Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks - Teemu Selänne.

Stevens si ho počkal

Jeho kariéru poznačili viaceré zranenia. Najmenej osemkrát utrpel otras mozgu. Jeden z najtvrdších hitov schytal pred 20 rokmi vo finále Východnej konferencie, keď ho poslal na ľad obranca New Jersey Devils Scott Stevens.

Pre Philadelphiu, ktorú viedol súčasný kouč slovenskej reprezentácie Craig Ramsay, to bol začiatok konca. Flyers prehrali zápas 1:2, celú sériu 3:4 na zápasy, hoci v nej viedli 3:1. Ramsayho odvolali z funkcie, Lindros vynechal šesť mesiacov a neskôr ho vymenili do New Yorku Rangers.

Po odchode z Philadelphie zostal Lindros už len tieňom hráča, ktorým bol na prelome tisícročí. Okrem New Yorku potom pôsobil aj v Toronte, kariéru uzavrel ako hráč Dallasu.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Philadelphia Flyers #Eric Lindros #Craig Ramsay