Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gólovo ťahal Philadelphiu. Mladíka čaká posledné kolo boja s rakovinou

V úvode sezóny 2019/2020 ešte švédsky hokejový útočník Oskar Lindblom bojoval na ľade v zámorskej NHL v tíme Philadelphia Flyers, pred Vianocami sa však u neho všetko otočilo o 180 stupňov. Mladému hokejistovi totiž lekári diagnostikovali Ewingov sarkóm, teda ojedinelú formu rakoviny kostí. A Švéd okamžite začal s liečbou.

30.04.2020 17:22
Oskar Lindblom Foto: ,
Oskar Lindblom (23) bol v aktuálnom ročníku NHL až do vynútenej pauzy najlepším strelcom Flyers.
debata

Po pár mesiacoch prichádza pozitívna správa – talentovaný krídelník je údajne veľmi blízko vyliečenia. „Pripravuje sa na posledné kolo liečby a zatiaľ to vyzerá veľmi sľubne,“ poznamenal viceprezident a asistent generálneho manažéra v klube Philadelphia Flyers Brent Flahr.

Fanúšikovia Flyers vyjadrujú podporu Oskarovi Lindblomovi.

Pripomenul však, že mladík ešte nezvíťazil, no je na veľmi dobrej ceste.

„Oskar je obrovský bojovník. Bolo to pre neho ťažké, ale je mladý a do súťažného diania sa chce vrátiť čo najrýchlejšie. Podľa doktorov prebieha liečba podľa najoptimistic­kejších scenárov,“ pokračoval Flahr. Debaty o jeho možnom návrate na ľad sú však ešte predčasné.

Najlepší hokejisti z každého tímu NHL v histórii Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks - Teemu Selänne.

„Najprv musí nabrať silu, najmä teraz počas pandémie koronavírusu však musí byť veľmi obozretný, pretože má oslabený imunitný systém. Napriek tomu vieme, že má na to, aby sa vrátil,“ poznamenal funkcionár „letcov“.

Oskar Lindblom sa v máji 2019 predstavil slovenským fanúšikom na majstrovstvách sveta v Bratislave a Košiciach. V aktuálnom ročníku NHL bol až do vynútenej pauzy najlepším strelcom Flyers. V 30 zápasoch zaznamenal 18 bodov (11+7).

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Philadelphia Flyers #Oskar Lindblom