Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uchvátil fanúšikov, televízie i guvernéra. Rolbár z bránky sa dočká milého gesta

Carolina povolala do prvého tímu z farmy v AHL brankárov Antona Forsberga a Alexa Nedeljkovica.

24.02.2020 16:36
David Ayres Foto: ,
Pohotovostný brankár Caroliny David Ayres prijíma gratulácie od Nina Niederreitera a Martina Nečasa po víťazstve v Toronte.
debata

Pre zranenia stratila Jamesa Reimera aj Petra Mrázka a v sobotnom zápase NHL na ľade Toronta musel naskočiť „pohotovostný“ brankár David Ayres, ktorý prispel k víťazstvu 6:3.

Dvadsaťsedemročný Forsberg si v nižšej zámorskej súťaži v drese Charlotte Checkers pripísal 90,5-percentnú úspešnosť zásahov a v 27 zápasoch inkasoval v priemere 2,95 gólu. O tri roky mladší má rovnakú úspešnosť zákrokov, odchytal 28 duelov s priemerom 2,51 inkasovaného gólu a dosiahol štyri čisté kontá.

Hurricanes pozvali Ayresa ako hosťa na domáci zápas proti Dallasu, starostka mesta Raleigh vyhlásila utorok za Deň Davida Ayresa. Guvernér Severnej Karolíny mu ponúkol čestné občianstvo, bude hosťom viacerých televíznych šou. Mimochodom, od Caroliny zinkasoval za záskok 500 dolárov, tréner tímu a niekdajší hviezdny center Rod Brind'Amour mu venoval podpísanú fľašu vína.

Klub začal predávať jeho dresy s číslom 90, časť výťažku pôjde nadácii pre pacientov s chorými obličkami.

„Umožnia mi cestu do Caroliny, aby som mohol prežiť viac času s chalanmi. Teším sa, je to skvelá organizácia,“ povedal pre agentúru AP Ayres, ktorý podstúpil transplantáciu obličky v roku 2004.

debata chyba
Viac na túto tému: #Carolina Hurricanes #David Ayres