Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tvrdý trest pre Kassiana. Za kopnutie Černáka si zahrá až v marci

Útočník Edmontonu Zack Kassian si v NHL nezahrá najbližších sedem zápasov. Počas nich nebude mať nárok na finančnú odmenu. Je to trest za kopnutie Erika Černáka vo štvrtkovom súboji, v ktorom Edmonton prehral na ľade Tampy Bay 1:3.

14.02.2020 06:52 , aktualizované: 15.02.2020 07:27
Oilers Lightning Hockey černák Foto: ,
Erik Černák (v modrom) počas zápasu proti Edmontonu Oilers.
debata (5)

Incident sa odohral v čase 17:38 min a zo záberov bolo evidentné, že 29-ročný Kanaďan korčuľou kopol do hrude 22-ročného slovenského obrancu v drese Tampy Bay. Priamo v zápase trest nedostal.

„Snažil som sa uvoľniť svoju nohu. Bola to iba moja reakcia, aby mi ju pustil. Ak by som ho kopol tvrdo, myslím si, že by odletel a rozhodca by nariadil vylúčenie,“ povedal Kassian na svoju obranu podľa webu NHL.

Vedenie Edmontonu tvrdí, že Kassianov kop nebol silný, ale disciplinárny orgán NHL mal iný názor. „Je to iné ako klasický zásah. Nebudeme tolerovať akékoľvek úmyselné alebo neopatrné kopnutie do súpera korčuľou,“ píše sa vo vyhlásení NHL podľa AP.

VIDEO: Kassianov zákrok na Černáka

Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL na základe platných predpisov Kolektívnej zmluvy vyčíslilo, že počas nútenej súťažnej pauzy Kassian príde o plat vo výške 166 463,43 USD. Tieto peniaze sa stanú súčasťou Pohotovostného asistenčného fondu, ktorý slúži na podporu hráčov v núdzi.

Kassianovi zrejme priťažilo, že je recidivista, čo sa týka nepekných zákrokov na ľade. Po nedávnom januárovom skrate, keď začal biť hlava-nehlava Matthewa Tkachuka z Calgary, dostal od vedenia súťaže dvojzápasový dištanc. Celkovo v 518 zápasoch v tzv. regular season v NHL je to pre Kassiana štvrtý disciplinárny dištanc.

Piaty tím Západnej konferencie NHL Edmonton bude v najbližších siedmich zápasoch nielen bez 30-bodového Kassiana, ale aj bez mimoriadne produktívneho kapitána Connora McDavida, ktorého návrat do diania po zranení sa odhaduje najskôr za dva týždne.

Oilers majú zranených aj ďalších dvoch útočníkov Jamesa Neala a Joakima Nygarda. Do organizácie patrí aj zranený slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý rehabilituje po decembrovej operácii bedrového kĺbu.

Odchovanec košického hokeja si v dvanástich dueloch za Edmonton na začiatku sezóny pripísal dve asistencie a potom ho preradili do tímu AHL Bakersfield Condors. Jeho návrat na ľad sa očakáva na konci marca.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Tampa Bay Lightning #Erik Černák