Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar nechtiac zostrelil spoluhráča. Zakrvaveného ho odprevadil do šatne

Vynikajúci začiatok, trpký koniec. Hokejisti Montrealu Canadiens viedli v pondelňajšom zápase zámorskej NHL nad hráčmi Arizony Coyotes už po 112 sekundách 2:0 po góloch Jaka Evansa a Brendana Gallagehra, ale napokon nezískali ani jeden bod po prehre 2:3.

11.02.2020 10:07
Tomáš Tatar, Phillip Danault Foto: ,
Tomáš Tatar s Phillipom Danaultom, ktorého nešťastne trafil v zápase Montrealu s Arizonou.
debata

O náskok prišli ešte v priebehu druhého dejstva a minútu pred koncom duelu inkasovali tretíkrát z hokejky Jakoba Chychruna. Navyše, ešte v úvode druhej tretiny prišli „Habs“ aj o elitného centra Philipa Danault, ktorého zasiahla strela slovenského útočníka Tomáša Tatara priamo do tváre a zakrvavený zamieril do šatne.

Najproduktívnejší hráč Canadiens Tatar nechtiac pripravil svoj tím o dôležitého stredného útočníka a po zápase neskrýval nespokojnosť.

„Strieľal som a nevidel som ho. Samozrejme, mal som si Philipa všimnúť. Potom nám vo zvyšku zápasu chýbal dôležitý hráč. V podobných dueloch by sme mali dvojgólové vedenie využiť vo svoj prospech. Musíme lepšie premieňať príležitosti a byť efektívnejší v presilových hrách. Nie sme spokojní s tým, akým smerom sa uberáme,“ zhodnotil rodák z Ilavy v rozhovore pre oficiálny web montrealského klu­bu.

Prvá formácia v zložení Gallagher – Danault – Tatar sa postarala o druhý gól Canadiens v zápase a počas celej sezóny sa javí ako kľúčová pre hru tímu. Jej center Danault odohral v pondelok iba 6:51 min a do štatistík si pripísal jednu asistenciu. Tréner Claude Julien po zápase prezradil, že Kanaďan bude musieť absolvovať zákrok u stomatológa a bližšie sa k jeho zdravotnému stavu vyjadrí až po utorňajšom rozkorčuľovaní. Na listine zranených naďalej zostáva kapitán mužstva Shea Weber.

Montreal figuruje v tabuľke Východnej konferencie na 11. mieste s päťbodovou stratou na pozíciu zaručujú účasť v play off, na ktorej sa aktuálne nachádza Toronto Maple Leafs s dvoma zápasmi k dobru. Canadiens sa nedarí najmä v domácom prostredí, kde v 32 vystúpeniach získali iba 30 bodov s negatívnym skóre 89:97.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens