Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neviditeľný Ovečkin spravil bum, bum a roztrhal súpera, 700 gólov je na dosah

Washington v noci na stredu v hokejovej NHL na svojom ľade prehrával s Los Angeles Kings ešte v 54. minúte 1:2. Potom však zaúradoval Alexander Ovečkin a čistým hetrikom v rozmedzí necelých piatich minút rozhodol o triumfe domácich 4:2. Pred svojím prvým zásahom pritom nemal na konte ani jednu strelu na bránku.

05.02.2020 07:16
Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin zaznamenal hetrik za necelých štyri a pol minúty.
debata (2)

Ovečkin sa ako prvý v tejto sezóne dostal na hranicu 40 gólov a o dva zásahy predstihol doterajšieho lídra poradia strelcov NHL Čecha Davida Pastrňáka z Bostonu. Zároveň mocne zaklopal na 700-gólovú bránku, na jej otvorenie mu chýbajú už iba dva presné zásahy.

Ovečkin strelil 14 gólov v ostatných siedmich zápasoch a stal sa len druhým hráčom v histórii s minimálne jedenástimi 40-gólovými sezónami v kariére. Tým prvým je najväčšia legenda Wayne Gretzky s dvanástimi.

Kanaďan ich dosiahol v dresoch dvoch mužstiev – Edmontonu a Los Angeles, kým Ovečkin je počas celej kariéry verný Washingtonu Capitals.

„Je pôsobivé, čo zasa predviedol. Stačilo mu menej ako päť minút a bolo po zápase. On nám vyhral tento zápas. Presne tak to robia superhviezdy a výnimoční hráči,“ povedal na adresu Ovečkina tréner Washingtonu Todd Reirden, cituje ho oficiálny web NHL.

Jeho náprotivok zo striedačky Los Angeles Todd McLellan trpko, ale zároveň uznanlivo skonštatoval:

„Toto je dôvod, prečo má na konte takmer 700 gólov. Dajme mu pár sezón a bude ich mať osemsto. Dnes to bol zápas, v ktorom bol Alex dlho neviditeľný. Potom však urobil bum, bum, bum a súper zvíťazil.“

Ovečkin je v historickej tabuľke najlepších strelcov v NHL už na 8. mieste. Až za ním sú Mark Messier, Steve Yzerman či Mario Lemieux. Tretí je Jaromír Jágr so 766 gólmi, dosiahnuteľný je aj druhý Gordie Howe so 801 presnými zásahmi.

Absolútny líder Wayne Gretzky nasúkal v kariére 894 gólov a jeho rekord bude len ťažké prekonať.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals