Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry by mal v noci hrať za Capitals. Ovečkin na tréningu zložil Samsonova

Slovenský hokejista Martin Fehérváry by na svoj štvrtý zápas v NHL v tejto sezóne mohol nastúpiť už v noci na stredu.

04.02.2020 16:22 , aktualizované: 18:52
Feherváry Foto: ,
Martin Feherváry (vľavo) oslavuje gól s Jakubom Vránom a T.J. Oshiem.
debata

Dvadsaťročného obrancu povolali v utorok z farmy v Hershey, na rannom tréningu pred zápasom proti Los Angeles Kings korčuľoval v tretej formácii po boku Čecha Radka Gudasa.

Informoval o tom zámorský novinár a korešpondent NHL Tom Gulitti na sociálnej sieti Twitter. Gulitti okrem iného napísal, že na tréningu Capitals prišlo aj ku zraneniu brankára Iľju Samsonova.

Toho trafil do hlavy po tvrdej strele Alexander Ovečkin. Samsonov išiel do nemocnice na ďalšie vyšetrenie, podľa trénerov by mal proti LA nastúpiť Braden Holtby.

Fehérváry odohral v profilige doposiaľ tri stretnutia, to posledné ešte 5. októbra proti Caroline. V priemere strávil na ľade 14:29 min a celkovo absolvoval 61 striedaní.

„Stále som dúfal, že dostanem ďalšiu šancu. Naposledy som tu bol tuším v októbri, čo je dlhý čas. Som z toho nadšený. Neviem čo sa stane potom, no teraz som tu a budem sa snažiť predviesť môj najlepší výkon. V posledných dvoch týždňoch som v Hershey hral na ľavej strane, ale mesiac dozadu som hral vpravo. Tréner to môže zmeniť, ale som schopný byť na oboch stranách,“ vyjadril sa Fehérváry v rozhovore pre klubový web.

Účastník predošlých dvoch svetových šampionátov Fehérváry debutoval v NHL duelom na ľade St. Louis Blues, v ktorom sa tešil z triumfu 3:2 po predĺžení. Po troch zápasoch ho však vedenie Capitals poslalo na farmu, kde vo farbách tímu Hershey Bears odohral 45 zápasov.

Získal v nich celkovo 14 bodov za štyri góly a desať asistencii. Fehérváry bol v roku 2018 draftovaný Washingtonom z druhého kola a celkovo 46. miesta. Zároveň sa stal jedným z mála hráčov mimo prvého kola draftu, ktorý v NHL debutovali už pred dovŕšením 20 rokov.

Martin Fehérváry v drese Washingtonu za... Foto: SITA/AP, Jeff Roberson
Martin Fehérváry Martin Fehérváry v drese Washingtonu za Justinom Falkom zo St. Louis v prípravnom zápase NHL.

Martin Féherváry v predošlom ročníku pôsobil vo švédskom tíme HV 71. V zámorí si tak naďalej zvyká aj na nový herný štýl.

„Je to tu odlišné ako v Európe. Som prvý rok v Severnej Amerike, takže sa štýlu hokeja snažím prispôsobiť. Myslím, že mi to ide celkom dobre. Ľadová plocha je užšia, všetko je rýchlejšie, napríklad forčeking. Preto treba hrať jednoduchšie a rýchlejšie,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry