Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ďalšia pocta pre Cháru. Vybrali ho do druhého All-Star tímu dekády

Slovenský hokejista Zdeno Chára sa dostal do vyberanej spoločnosti. Nestarnúci obranca Bostonu sa ocitol v druhom All-Star tíme uplynulej dekády v NHL.

26.01.2020 09:53
Zdeno Chára, Patrice Bergeron Foto: ,
Opory Bostonu Zdeno Chára a Patrice Bergeron.
debata

Spolu s ním tam figurujú švédsky bek momentálne pôsobiaci vo farbách San Jose Erik Karlsson, ruský útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin, kapitán Tampy Bay Steven Stamkos a tiež Chárov klubový spoluhráč Patrice Bergeron. Brankárom hviezdneho výberu číslo dva je Švéd Henrik Lundqvist, ktorý si dlhoročne oblieka dres New Yorku Rangers.

Chára a Bergeron sa výrazne zaslúžili o triumf „medveďov“ v Stanleyho pohári v roku 2011 a podiel mali aj na ďalších dvoch finálových účastiach v rokoch 2013 a 2019.

„Patrice Bergeron a Zdeno Chára v druhom najlepšom tíme dekády v NHL. Veľká gratulácia, Bergy a Zee,“ napísal Boston Bruins na svojej twitterovej prezentácii.

„Je to zaslúžené, Bergeron a Chára sú už teraz legendy! Chára sa už osem rokov hrdí tým, že má najtvrdšiu strelu v NHL. Tento chlap strieľa rýchlejšie ako behá Usain Bolt, gepard či jazdí motorový čln,“ uvádza sa v jednej z reakcií na twitteri.

V prvom tíme desaťročia sa ocitli v útoku Sidney Crosby (Pittsburgh), Patrick Kane (Chicago) a Alexander Ovečkin (Washington), v obrane Duncan Keith (Chicago) a Drew Doughty (Los Angeles). Najlepším brankárom predmetného obdobia bol vyhlásený Marc-André Fleury.

Jednotlivé tímy vznikli na základe širokého výberu odborníkov z radov generálnych manažérov tímov NHL, pracovníkov oddelenia hokejových operácií NHL, redaktorov oficiálneho webu NHL.com či ďalších médií ako sú NBC, Sportsnet a TVA Sports. Výsledky zverejnili počas aktuálneho All-Star víkendu NHL v St. Louis.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Patrice Bergeron