Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Halákov biliard. Slovák gólom zabraňoval, jeden šikovne pripravil

Slovenský brankár Jaroslav Halák prispel v zámorskej NHL jednou asistenciou a 27 úspešnými zákrokmi k triumfu Bostonu v domácom dueli nad Vegas 3:2.

22.01.2020 06:46
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata (2)

Halák mal úspešnosť zákrokov 93,1%. Asistenciu si rodák z Bratislavy pripísal druhýkrát v sezóne. Celkovo v bránke Bruins zaznamenal dvanáste víťazstvo v tomto súťažnom ročníku.

Kapitán „medveďov“ Zdeno Chára odohral 18:32 min s bilanciou 2 strely na bránku, 1 „hit“, 2 trestné minúty a 1 mínusový bod.

Boston vyhral iba druhýkrát z ostatných piatich zápasov, ale sériu víťazstiev nad tímom z Las Vegas predĺžil už na päť stretnutí.

Domáci išli do poslednej tretiny s mankom jedného gólu, ale v 45. min Jake DeBrusk vyrovnal na 2:2 a v čase 52:18 min český útočník David Krejčí dvanástym gólom v sezóne zariadil triumf Bostonu.

Zostrih zo zápasu Boston - Vegas.

Na zásahu DeBruska mal veľký podiel aj Halák, ktorý prihrávkou o mantinel našiel pred útočnou modrou čiarou Charlieho Coyla.

Ten „nabil“ do nájazdu DeBruskovi, ktorý parádne trafil medzi spojnicu žŕdok. Pri víťaznom góle Krejčí upratal do odkrytej bránky viackrát odrazený puk po strele Brandona Carla.

„Bolo to ako v tréningu pred niekoľkými dňami. Nacvičovali sme brejkové situácie aj s použitím brankára. Halák to rozohral na Coyla a zafungovalo to,“ povedal DeBrusk o svojom góle, na ktorom participoval aj slovenský gólman Bruins.

Tridsaťštyriročný Halák je v čase zranenia Tuukku Raska jednotkou v bránke Bostonu. Aktuálne odchytal piaty zápas za sebou.

„Veľmi sme chceli zvíťaziť pred prestávkou, ktorú vyplnia zápasy All-Star. Teraz si môžeme užiť krátky oddych o trochu viac,“ skonštatoval Krejčí, cituje ho portál NHL.

Frank Vatrano sa blysol hetrikom pri triumfe Floridy v Chicagu 4:3. Kouč hostí Joel Quenneville tak uspel v súboji so svojim bývalým tímom a jeho zverenci ťahajú šesťzápasovú víťaznú sériu.

Zostrih zo zápasu Chicago - Florida.

Islanders v newyorskom derby uspeli na ľade Rangers 4:2. Josh Bailey sa pod to podpísal gólom a dvoma asistenciami a brankár Thomas Greiss zlikvidoval 40 striel domácich.

Zostrih zo zápasu NY Rangers - NY Islanders.

Brankár Philadelphie Brian Elliott zaznamenal čisté konto pri triumfe Philadelphie nad Pittsburghom 3:0. Elliott si pripísal 19 zákrokov a 39. shutout v kariére, prvý v prebiehajúcej sezóne.

Zostrih zo zápasu Philadelphia - Pittsburgh.

Výsledky NHL:

Boston – Vegas 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Zdeno Chára (Boston) odohral 18:32 min, 2 strely na bránku, 1 „hit“, 2 trestné minúty, 1 mínusový bod
Jaroslav Halák (obaja Boston) odchytal 60 minút, 1 asistencia, 27 zásahov z 29 striel, úspešnosť 93,1%

New York Rangers – New York Islanders 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)

Carolina – Winnipeg 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)

Philadelphia – Pittsburgh 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Chicago – Florida 3:4 (0:0, 1:4, 2:0)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Boston Bruins