Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší strelec z Európy je v ohrození. Jágr: Ovečkin prekoná mňa i Gretzkého

Jaromír Jágr je najlepším strelcom spomedzi Európanov v histórii NHL. Legendárny český hokejista zaznamenal 766 gólov, jeho náskok je pred kapitánom Washingtonu Alexandrom Ovečkinom sa však zmenšil len na 74.

21.01.2020 11:27
Jaromír Jágr, Alexander Ovečkin Foto: ,
Jaromír Jágr (vpravo) a Alexander Ovečkin na olympiáde vo Vancouvri 2010.
debata (1)

Hviezdny Rus minulý víkend prekonal Jágrovho niekdajšieho spoluhráča z Pittsburghu Maria Lemieuxa. Momentálne figuruje na 9. mieste tabuľky so 692 zásahmi, rovnako ako Steve Yzerman.

Hráč a majiteľ hokejového Kladna Jágr na pondelkovom nábore detí vo svojom rodisku povedal, že Ovečkin ho v rebríčku kanonierov predstihne. „Rekordy sú na to, aby sa prekonávali. On si to zaslúži,“ citovala tretieho najlepšieho strelca zámorskej profiligy ČTK.

„Myslím si, že je v ohrození aj Wayne Gretzky. Záleží na tom, či sa Ovečkin nevráti do Ruska. Ak vydrží v NHL a bude ho to baviť, tak ho prekoná,“ vyjadril sa k rekordu kanadského velikána, ktorý nastrieľal 894 gólov.

„Ovečkin bol vždy hráčom, ktorý urobil maximum pre to, aby sa vyhrávalo. To, že má obrovský talent dávať góly, je preňho len plus. Myslím si, že je aj dobrým príkladom pre hráčov. Nie je to len strelec, je aj nebezpečný, dokáže trafiť telom, veľmi nepríjemný hráč,“ dodal.

VIDEO: O tvrdosti Ovečkina sa Jágr predstavil na ZOH 2010 vo Vancouvri

Ovečkin sa stal osemkrát najlepším strelcom sezóny NHL. „Je to neskutočné. Nedokážem si predstaviť, že by to niekedy niekto zopakoval. Mne sa to napríklad nikdy nepodarilo. Nikdy som neboltaký strelec,“ pokračoval Jágr. Najviac gólov strelil v sezóne 1995/68, keď sa presadil 62-krát. Lemieux ho vtedy prekonal o 7 gólov.

Jágr u 34-ročného Ovečkina vyzdvihol adaptáciu na zmenu štýlu v NHL. „Neveril som, že bude taký dominantný. Mal obdobie, keď som si hovoril, že sa bude zhoršovať, no zrazu sa to otočilo. Zmenil trochu štýl hry, začal viac pracovať pre mužstvo a aj jeho výkony šli nahor. Hokej je niekde inde, je viac o rýchlosti, veľa osobných súbojov v ňom nie je. Kto vie dobre korčuľovať, má oveľa viac šancí dávať góly. Pripomína mi to niekdajší All Star Game,“ doplnil Jágr.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Jaromír Jágr