Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trojgólový Ovečkin prekonal Lemieuxa. Tatar 1. hviezdou, vychutnal si Fleuryho

Hokejisti Washingtonu zvíťazili v sobotňajšom zápase zámorskej NHL na ľade New York Islanders 6:4, jednou asistenciou k tomu prispel aj slovenský útočník Richard Pánik.

18.01.2020 21:53 , aktualizované: 19.01.2020 07:24
Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin oslavuje jeden z troch gólov New Yorku Islanders.
debata

Za „Caps“ dosiahol hetrik kapitán Alexander Ovečkin, pre ktorého to boli v profiligovej kariére góly číslo 690, 691, resp. 692.

Ruský kanonier tak v historickom poradí strelcov prekonal Maria Lemieuxa (690) a vyrovnal Steva Yzermana na desiatej priečke histórie NHL. Na deviateho Marka Messiera stráca dva zásahy.

V tejto sezóne má Ovečkin na konte 34 gólov a na dva presné zásahy sa priblížil lídrovi strelcov Davidovi Pastrňákovi z Bostonu. Domáci viedli po dvoch tretinách už 4:1, ale v tretej tretine hostia piatimi gólmi otočili výsledok.

„Nechal som na ľade všetko, lebo mám pred sebou týždeň voľna. Byť súčasť histórie je úžasné a výnimočné. Užívam si to. Sú to samé veľké mená a ja mám pred sebou ešte rok a pol zmluvy. Uvidíme, čo bude potom,“ uviedol Alexander Ovečkin, cituje ho portál NHL.

„A čo vravím na náš obrat z 1:4? Nikto sa nechce dostať v zápase do takej situácie, ale stalo sa a my sme ukázali vnútornú silu. Nevzdávame sa za žiadneho stavu. Nikto z nás nechce prehrávať,“ doplnil Ovečkin.

Slovenský útočník Tomáš Tatar síce klasicky nebodoval, ale Montrealu zabezpečil triumf nad Vegas premeneným samostatným nájazdom a stal sa prvou hviezdou zápasu. Tatar oklamal Marca-Andreho Fleuryho naznačením strely a potom predviedol ukážkový blafák do forhendu.

Montreal triumfoval 5:4 po nájazdoch a z posledných piatich zápasov dosiahol štvrté víťazstvo. Canadiens mohli vyhrať aj v riadnom hracom čase, ale v posledných dvoch minútach tretej tretiny za stavu 4:2 si nechali streliť dva góly. Jeden z gólov Canadiens dosiahol aj ruský útočník Iľja Kovaľčuk, celkovo má na konte už 8 bodov (4+4) z rovnakého počtu zápasov, odkedy začal hrávať za Montreal.

„Je to dobrý pocit, že sme zvíťazili, ale posledné dve minúty v riadnom hracom čase nemôžeme odohrať takto ľahkovážne,“ povedal Kovaľčuk. „Možno to nevyzeralo v závere pekne, ale máme dva body a pre fanúšikov to bolo vzrušujúce,“ poznamenal tréner Montrealu Claude Julien. „Ukázali sme charakter a odmenou je dôležitý bod,“ uviedol Peter DeBoer, ktorý utrpel prvú prehru ako tréner tímu z Las Vegas.

Nedarilo sa Torontu s Martinom Marinčinom. Maple Leafs na vlastnom ľade podľahli Chicagu 2:6. Slovenský obranca odohral 10:41 minúty a pripísal si štyri mínusové body.

Ešte horšie dopadol Dallas, ktorý utrpel debakel v Minnesote 0:7. Andrej Sekera v drese Stars absolvoval 16:26 minúty.

Výsledky NHL:

New York Islanders – Washington 4:6 (za hostí R. Pánik 0+1), Colorado – St. Louis 5:3, Edmonton – Arizona 7:3, Ottawa – Calgary 5:2, Columbus – New Jersey 5:0, Detroit – Florida 1:4, Montreal – Vegas 5:4 pp a sn, Philadelphia – Los Angeles 4:1, Toronto – Chicago 2:6, Nashville – Buffalo 2:1, Minnesota – Dallas 7:0, Vancouver – San Jose 4:1 v 3. tretine

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Alexander Ovečkin #Washington Capitals