Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tatar naštartoval Kovaľčuka: Vieme, čoho je Iľja schopný

Slovenský útočník Tomáš Tatar si vo štvrtkovom zápase zámorskej hokejovej NHL poistil pozíciu najproduktívnejšieho hráča Montrealu Canadiens.

17.01.2020 10:28
Tomáš Tatar Foto: ,
Gólová radosť Tomáša Tatara v zápase s Philadephiou.
debata

Kanadský klub zvíťazil na ľade Philadelphie Flyers 4:1 a rodák z Ilavy sa na triumfe „Habs“ podieľal troma bodmi za jeden gól a dve asistencie.

Dvadsaťdeväťročný krídelník skóroval sedemnásty raz v aktuálnej sezóne, keď sa presadil po deväťzápasovej odmlke. V 49 dueloch prebiehajúceho ročníka nazbieral už 43 bodov (17+26) a má našliapnuté na prekonanie osobného maxima z predošlej edície profiligy.

Tatar momentálne nastupuje v elitnej formácii Montrealu po boku kanadského centra Phillipa Danaulta a ruského forvarda Iľju Kovaľčuka, ktorý po presune z Los Angeles Kings do Kanady našiel stratenú fazónu.

V siedmich dueloch v novom pôsobiskom nazbieral sedem bodov (3+4) a do siete „letcov“ skóroval dvakrát.

„Vieme, čoho je Iľja schopný. Nie je to náhoda, že v kariére nazbieral toľko bodov. Cíti sa v tíme dobre a je vidieť, že mu prostredie sadlo. Sme radi, že sa mu darí a môžeme využiť jeho schopnosti,“ vyjadril sa slovenský reprezentant v rozhovore pre klubový web.

Zostrih zo zápasu Philadelphia - Montreal.

Montreal je napriek štvrtkovému víťazstvu mimo priečok zaručujúcich postup do play-off. Vo Východnej konferencii figuruje až na 13. mieste a na ôsmy tím stráca sedem bodov.

Kolísavú formu potvrdili hráči Canadiens aj v uplynulých dvoch zápasoch základnej časti. V priebehu dvoch dní najskôr podľahli Chicagu Blackhawks 1:4 a následne triumfovali 4:1 na ľade Philadelphie.

„Neboli sme spokojní s výsledkom proti Chicagu a boli sme sklamaní z nášho výkonu. Preto som rád, že sme si proti Flyers napravili chuť,“ pokračoval Tatar.

Gólový okamih. Tomáš Tatar vyrovnáva v zápase s... Foto: SITA/AP, Matt Slocum
Tomáš Tatar Gólový okamih. Tomáš Tatar vyrovnáva v zápase s Philadelphiou na 1:1.

Súboj Montrealu s Philadelphiou priniesol aj zaujímavú pästnú výmenu medzi 19-ročným fínskym útočníkom „Habs“ Jesperim Kotkaniemim a o päť rokov starším švédskym obrancom Flyers Robertom Häggom.

V nej mal navrch mladší z dvojice, ktorý zaskočil súpera priamymi ranami do oblasti hlavy a suverénne triumfoval. „Počínal si prekvapivo veľmi dobre. Má dlhé ruky, takže mal dobrý dosah. Sme veľmi radi, že si takýmto spôsobom zastal spoluhráčov,“ dodal s úsmevom Tatar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Iľja Kovaľčuk #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens