Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Montreal konečne vyhral, pomohol Tatar. Pánik pri odchode z ľadu krvácal

Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa asistenciou podieľal v noci na nedeľu v NHL na víťazstve Montrealu v Ottawe 2:1 po predĺžení.

12.01.2020 07:14
Tomáš Tatar Foto: ,
Strelec gólu Nick Suzuki s nahrávačom Tomášom Tatarom.
debata

Dvadsaťdeväťročný útočník bol pri otváracom góle Nicka Suzukiho v 9. minúte počas presilovej hry. Tatar má na konte dosiaľ 39 bodov (16+23).

Hrdinom hostí sa stal Iľja Kovaľčuk, ktorý dosiahol premiérový gól v drese Montrealu a 52 sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o víťazstve „Habs“, ktorí ukončili osemzápasovú sériu prehier.

Tampa Bay aj s Erikom Černákom zdolala domácu Philadelphiu 1:0. Slovenský obranca odohral 17:06 minúty a pripísal si plusový bod. Jediný gól zápasu strelil v druhej tretine tesne po tom, ako sa vrátil z trestnej lavice.

Do hry sa vrátil Zdeno Chára, ktorý vynechal predchádzajúci duel s Winnipegom. Jeho Boston zvíťazil na ľade New Yorku Islanders 3:2 po predĺžení. Kapitán „medveďov“ odohral takmer 20 minút, na konte mal iba mínusový bod. V bránke Bostonu dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Tuukka Rask a predviedol 35 zákrokov.

Druhú prehru za sebou utrpel Washington, ktorý doma podľahol New Jersey 1:5. Richard Pánik v drese Capitals nebodoval, do štatistík mu pribudol mínusový bod.

Výsledky:
Buffalo – Vancouver 3:6, Carolina – Los Angeles 2:0, New York Islanders – Boston 2:3 pp, Ottawa – Montreal 1:2 pp /T. Tatar za hostí 0+1/, Philadelphia – Tampa Bay 0:1, Washington – New Jersey 1:5, St. Louis – New York Rangers 5:2, Chcicago – Anaheim 4:2, Calgary – Edmonton 4:3, Vegas – Columbus 0:3, San Jose – Dallas 2:1.

Pánik pri odchode z ľadu krvácal

Slovenský hokejista Richard Pánik nebude v dobrom spomínať na sobotňajší zápas jeho Washingtonu proti New Jersey v NHL. A nielen preto, že jeho tím doma nečakane prehral 1:5.

Martinský rodák vynechal viac než polovicu zápasu pre nešpecifikované zranenie, ktoré utrpel v siedmej minúte druhej tretiny po tom, čo ho vysokou hokejkou zasiahol do tváre Miles Wood. Útočník New Jersey dostal trest na 2+2 minúty, ale hostia v oslabení pridali tretí gól z hokejky Blaka Colemana.

„Pánik pri odchode do šatne krvácal a podľa Coreyho Masisaka z The Athletic za sebou zanechal na ľade krvavú stopu. Jeho návrat v tretej dvadsaťminútovke sa očakával, ale nakoniec k nemu nedošlo,“ informoval špecializovaný portál slovaknhl.sk. Tréner Washingtonu Todd Reirden po zápase uviedol, že Pánik utrpel reznú ranu. Pred pondelkovým zápasom proti Caroline je však kouč Capitals optimista.

„Má škaredú reznú ranu. Dúfali sme, že sa vráti do hry v tretej tretine, ale nestalo sa tak. Neočakávam však, že vynechá najbližší zápas,“ uviedol Todd Reirden na adresu Pánika, cituje ho portál denníka Washington Post.

Richard Pánik odohral v tejto sezóne v drese Caps 36 zápasov s bilanciou 5 gólov a 3 asistencie. V priemere hráva jedenásť a pol minúty na zápas, v sobotu nastúpil po boku Carla Hagelina a Larsa Ellera v treťom útoku Washingtonu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Iľja Kovaľčuk #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens