Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parádna improvizácia. Brankár Rinne skóroval spoza svätyne

Program v zámorskej NHL priniesol v noci na piatok okrem asistencie Tomáša Tatara aj exkluzívny gól fínskeho brankára Pekku Rinneho.

10.01.2020 08:35 , aktualizované: 09:12
debata

Tridsaťsedemročný veterán Nashvillu uzavrel víťazstvo 5:2 nad Chicagom gólom do prázdnej bránky. Dvadsaťpäť sekúnd pred koncom duelu napriahol spoza vlastnej svätyne a puk dokĺzal až do siete.

Fín sa stal 12. brankárom v histórii, ktorý strelil gól v NHL. Pred ním skóroval naposledy 19. októbra 2013 v drese Phoenixu Coyotes Mike Smith.

„Mal som šťastie, že puk sa pekne položil na ľad a mohol som vystreliť. Vždy som túžil streliť gól, je to niečo, o čom som sníval. Hviezdy boli ku mne naklonené. Som šťastný,“ tešil sa Rinne.

V histórii NHL dali brankári 15 gólov, tri zaznamenal v drese New Jersey Devils Martin Brodeur, dva za Philadelphiu Flyers strelil Ron Hextall. Osem gólov padlo po priamych strelách brankárov, v ďalších prípadoch im boli góly pripísané.

Okrem Rinneho skórovali v NHL po priamych strelách aj Chris Osgood, Jose Theodore, Jevgenij Nabokov a Mike Smith.

Rinne si okrem presného zásahu pripísal na konto 28 úspešných zákrokov. No celkovo zatiaľ neprežíva najlepšiu sezónu, prvýkrát nemá úspešnosť zákrokov väčšiu ako 90% (89,5).

Nashville je v tabuľke Západnej konferencie 10., päť bodov za ôsmym Winnipegom. Chicago je na 12. mieste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Chicago Blackhawks #Nashville Predators #Pekka Rinne