Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komentátorov trhalo od smiechu. Gól roka v NHL neuznali

Za koncovku, akú v nočnom zápase NHL vymyslel americký útočník Ottawy Colin White (22), by sa nehanbili ani elitní futbaloví hlavičkári Cristiano Ronaldo či Zlatan Ibrahimovič. Moment improvizácie pobavil fanúšikov i komentátorov, ktorých šlo roztrhnúť od smiechu. Menej sa smial rozhodca, ktorý neuznal gól.

05.01.2020 08:52
debata (2)

Moment Whita prišiel v závere duelu proti Tampe Bay, keď Senators tlačili za vyrovnaním. Útočník, ktorého sme v drese Spojených štátov videli aj na vlaňajšom hokejovom šampionáte, chcel skórovať za každú cenu.

Sedemdesiat sekúnd pred koncom dostal príležitosť, keď ho spoluhráč našiel pred bránkou v ideálnej pozícii. Na gólmana vyzrel, no jeho pokus zastavila horná konštrukcia bránky.

Puk vyletel vysoko do vzduchu, keď dopadol, White zvolil zakončenie hlavou. Strelu upratal prilbou ponad rameno brankára Curtisa McElhinneya do siete, no radoval sa len krátko.

Arbiter zásah neuznal, Ottawa ďalšiu šancu na gól nedostala. Naopak, do prázdnej bránky uzavrel skóre na 5:3 Alexander Killorn. Spolu s ním sa tešil slovenský obranca Erik Černák, kým Christián Jaroš sa napriek asistencii musí vysporiadať s prehrou.

„Bola to spontánna reakcia. Puk vyletel vysoko do vzduchu, nevedel som v tej rýchlosti, či platí gól hlavou, tak som to skúsil. Škoda, ale také sú pravidlá, nemôžem sa sťažovať a do budúcna už viem, že to neplatí,“ povedal White zámorským médiám.

V zápase sa potvrdili papierové predpoklady. Tampa Bay je šiesta vo Východnej konferencii, Ottawa je tretia od konca.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay Lightning #Ottawa Senators #Colin White