Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dozvuky zlomenej čeľuste. Chára bude chýbať Bostonu

Bol hrdinom minulosezónneho finále play off NHL. V druhej tretine 4. zápasu tečoval vystrelený puk hokejkou do vlastnej tváre. Zdeno Chára (42) si zlomil čeľusť, napriek tomu viedol Boston Bruins s kapitánskym C-éčkom a ochranou tváre aj v ďalších troch finále. Napriek celkovej prehre 3:4 sa stal jeho príbeh inšpiráciou.

23.12.2019 07:44
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára dohral minulosezónne finále NHL s ochranou tváre.
debata

Rodák z Trenčína absolvoval operáciu a aj v aktuálnej sezóne je oporou lídra Atlantickej divízie. Boston v noci na utorok čaká dôležitý duel s lídrom Východnej konferencie Washingtonom. Bruins sa trápia, po ôsmich víťazstvách triumfovali v ostatných deviatich stretnutiach len raz. Navyše, proti Ovečkinovi a spol. im bude Chára chýbať.

„Je to záležitosť, ktorá sa dá vyriešiť zo dňa na deň. Aj keď sa vyskytla komplikácia, s ktorou sme nepočítali, Zdeno Chára bude späť na piatkový zápas proti Buffalu,“ cituje nhl.com trénera Bostonu Bruca Cassidyho.

Vianoce Zdena Cháru sa kvôli výpadku predĺžia. Dôvodom je práve zlomenina spred polroka. Čeľusť slovenského obra vtedy vystužili dvoma kovovými plátmi. Teraz ho čaká plánovaná pooperačná procedúra, keď mu výstuž vyberú. Komplikáciou je zápal a tým pádom termínový posun na skorší dátum.

"Načasovanie, to vám nikdy nevyjde úplne perfektne. Snažili sme sa procedúru naplánovať a využiť krátku prestávku po Vianociach. Nakoniec to vyšlo takto, že vynechám posledný zápas pred Vianocami.

Oblasť, kde ma operovali, totiž dostala infekciu. Je to zriedkavé, no stáva sa to. Po šiestich mesiacoch mi vyberú pláty i skrutky a operované miesto vyčistia, aby sme sa vyhli prípadným ďalším problémom," povedal Chára pre web NHL.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins