Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar naďalej páli ostrými. Rozhodol o triumfe vo Vancouvri

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar strelil víťazný gól Montrealu Canadiens v zápase zámorskej NHL na ľade Vancouveru, ktorý hostia vyhrali 3:1.

18.12.2019 06:16 , aktualizované: 08:48
debata (2)

Tatar sa presadil v presilovke na začiatku tretej tretiny, keď si pekným blafákom poradil so švédskym brankárom Jacobom Markströmom. Pre slovenského útočníka to bol trinásty gól v sezóne. Do štatistík si zapísal aj 4 trestné minúty.

Dvadsaťdeväťročný slovenský krídelník má skvelú formu, skóroval v štvrtom zápase za sebou a minimálne bod získal v uplynulých piatich dueloch. Na konte má 30 bodov v 34 zápasoch a je na najlepšej ceste k prekonaniu svojho kariérneho maxima 58 bodov z minulej sezóny.

Canucks viedli 1:0, keď Adam Gaudette v závere prvej tretiny potrestal práve Tatarovo vylúčenie. V polovici stretnutia však vyrovnal Nick Cousins a Canadiens dvomi presilovkovými gólmi v priebehu 94 sekúnd rozhodli.

Po Tatarovi sa presadil aj obranca Shea Weber. Brankár Carey Price chytil 38 striel a zaznamenal 335. víťazstvo v NHL, čím sa dostal na 23. miesto pred Cama Warda.

Hokejisti Bostonu Bruins prehrali na domácom ľade s Los Angeles Kings 3:4 po predĺžení. Rozhodol o tom v extračase slovinský kapitán hostí Anže Kopitar. V domácom drese odohral vyše 21 minút slovenský obranca Zdeno Chára, jeho krajan a spoluhráč Jaroslav Halák nechytal.

Zostrih zo zápasu Boston - Los Angeles.

Kings bodovali v piatom zápase za sebou, z toho štvrtýkrát vonku. Naopak Bostonu sa nedarí, keď si pripísal šiestu prehru z posledných siedmich vystúpení.

„Myslím, že sme hrali dosť dobre na to, aby sme tento zápas vyhrali. S bodom nie som spokojný,“ povedal pre nhl.com tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Darilo sa Columbusu, ktorý aj so slovenským útočníkom Markom Daňom vyhral v Detroite 5:3. Daňo vo svojom druhom zápase v tejto sezóne NHL odohral vyše 7 minút, nebodoval a zaknihoval jeden mínusový bod.

Zostrih zo zápasu Detroit - Columbus.

Blue Jackets vyhrali druhýkrát za dva dni, v noci na utorok zdolali Washington 3:0. Špeciálny zápas absolvoval švédsky útočník Gustav Nyquist, ktorý za Detroit odohral 481 duelov a prvýkrát sa na ľade Red Wings predstavil ako hosť.

Zaznamenal asistenciu a víťazstvo potvrdil gólom do prázdnej bránky. V prvej tretine mu domáci pripravili spomienkové video.

„Bolo to veľmi milé, zažil som tu nádherné roky a vždy budem na pôsobenie v Red Wings rád spomínať,“ povedal Nyquist, ktorý z Detroitu zamieril do San Jose a následne do Columbusu.

Tampa Bay zvíťazila doma nad Ottawou 4:3 po predĺžení, v jej drese odohral takmer 20 minút obranca Erik Černák, ktorý si zapísal dve mínusky. O víťazstve „bleskov“ rozhodol 19 sekúnd pred koncom predĺženia po nádhernom sóle Anthony Cirelli.

„Vedel som, že už nezostáva veľa času a tak som to skúsil. Mal som šťastie,“ povedal strelec víťazného gólu. Lightning vyhrali tretí z uplynulých štyroch zápasov.

Za Senators sa opäť presadil vo forme hrajúci Anthony Duclair, v uplynulých šiestich stretnutiach skóroval osemkrát. Mimoriadne vyťažený bol obranca „senátorov“ Thomas Chabot, ktorý strávil na ľade neuveriteľných 37 minút a 50 sekúnd.

Jubilejný 400. gól v NHL strelil ruský útočník Jevgenij Malkin, keď zásahom do prázdnej bránky poistil víťazstvo Pittsburghu na ľade Calgary 4:1. „Tučniaci“ vyhrali tretíkrát za sebou. Malkin sa stal štvrtým hráčom, ktorý v drese „tučniakov“ strelil 400 gólov.

Zostrih zo zápasu Tampa Bay - Ottawa.

Pred ním to dokázali Mario Lemieux (690), Sidney Crosby (451) a Jaromír Jágr (439). "Sú to veľké mená, legendy. Som rád, že som sa k nim zaradil. Vždy chcem patriť k najlepším a tvrdo na tom pracujem.

Svoje čísla chcem ešte vylepšiť. Dúfam, že za Penguins ešte odohrám aspoň päť-šesť sezón," povedal 33-ročný Malkin, ktorý sa na métu 400 gólov v NHL dostal ako siedmy Rus.

Toronto si na domácom ľade poradilo s Buffalom 5:3, keď sa dvomi gólmi blysol Auston Matthews. Za Sabres si gól a asistenciu pripísal Jack Eichel a bodoval v 17. zápase za sebou.

Dvadsaťtriročný americký útočník vyrovnal druhú najdlhšiu sériu v klubovej histórii. Pred bodoval v sedemnástich dueloch v rade Dave Andreychuk v roku 1992. Rekord drží z roku 1971 Gilbert Perreault.

Úspešný debut v drese Arizony absolvoval útočník Taylor Hall, ktorého Coyotes získali výmenou z New Jersey. Arizona vyhrala v San Jose 3:2, Hall prihral na víťazný gól, ktorý strelil 2 minúty a 37 sekúnd pred koncom Oliver Ekman-Larsson.

Výsledky:
Boston – Los Angeles 3:4 pp, New York Islanders – Nashville 3:8, Philadelphia – Anaheim 4:1, Tampa Bay – Ottawa 4:3 pp, Toronto – Buffalo 5:3, Detroit – Columbus 3:5, Winnipeg – Carolina 3:6, Calgary – Pittsburgh 1:4, Vancouver – Montreal 1:3 (za hostí T. TATAR 1+0), Vegas – Minnesota 3:2, San Jose – Arizona 2:3

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Vancouver Canucks