Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dallas so Sekerom padol, utrápené New Jersey zrejme vymení Halla

Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade Dallasu Stars tesne 3:2 po predĺžení.

14.12.2019 07:01 , aktualizované: 07:34
Radek Faksa Foto: ,
Útočník Dallasu Radek Faksa počas zápasu s Vegas.
debata

Víťazný gól strelil Max Pacioretty už po 51 sekundách extračasu. V domácom drese odohral slovenský obranca Andrej Sekera 18:28 minút a do štatistík si pripísal dve zblokované strely.

Ziskom bodu síce Stars zostali na 4. mieste tabuľky Centrálnej divízie, no bodovo sa dotiahli na tretí Winnipeg Jets. Hostia si triumfom upevnili štvrtú priečku v Pacifickej divízii a v hodnotení Západnej konferencie sa na svojho piatkového súpera dotiahli na rozdiel jediného bodu.

Dallas v piatok viedol gólom Taylora Fedun z prvej tretiny, ale v druhej za hostí skórovali William Karlsson a Chandler Stephenson. V tretej na 2:2 vyrovnal Jamie Benn, v extra päťminútovke však triumf Vegas zariadil Pacioretty.

„Dnes bolo dobre vidieť, ako to vyzerá, keď sa nám darí a keď nie. Prví tretina nám nevyšla, no v druhej to bolo omnoho lepšie, keď sme na ľade vystupovali ako skutočný tím. Myslím si, že napokon sme zvíťazili zaslúžene,“ zhodnotil autor víťazného zásahu Pacioretty podľa oficiálneho webu NHL.

Sklamaný bol po súboji domáci kouč Rick Bowness, ktorý v úvode aktuálneho týždňa z pozície asistenta nahradil doterajšieho hlavného trénera Jima Montgomeryho. Ten sa musel porúčať pre neprofesionálne správanie sa.

„Myslím si, že tretia tretina bola vyrovnaní. V predĺžení sme mali šancu rozhodnúť, no nepremenili sme ju a tak prišiel trest a gól dal náš súper,“ zhodnotil Bowness.

V druhom zápase zdolalo domáce Colorado Avalanche „diablov“ z New Jersey 3:1. Nathan MacKinnon zaznamenal gól a asistenciu a v prebiehajúcej sezóne dosiahol už 50 bodov (20+30). V kanadskom bodovaní mu patrí tretia priečka.

Okrem úspešných strelcov Gabriela Landeskoga, Valerija Ničuškina a MacKinnona mal výrazný podiel na úspechu domácich aj český brankár Pavel Francouz, ktorý si pripísal 37 úspešných zákrokov.

Colorado vyhralo ôsme z posledných deviatich stretnutí a opäť je na čele Západnej konferencie. Naopak, New Jersey natiahol sériu prehier už na sedem duelov za sebou.

Nepomohlo mu ani odvolanie trénera Johna Hynesa. Odvtedy získalo v piatich dueloch len bod a na rade sú zrejme hráčske výmeny. Vedenie klubu pred zápasom stiahlo zo zostavy svojho najproduktívnej­šieho hráča Taylora Halla, o ktorom silnejú špekulácie, že ho vymenia.

Výsledky: Dallas – Vegas 2:3 pp, Colorado – New Jersey 3:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Dallas Stars #Vegas Golden Knights