Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára hodil súpera o zem. Nesmieme byť otrávení, vyzýva

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar prispel gólom k víťazstvu svojho Montrealu Canadiens na domácom ľade nad Ottawou 3:2 po predĺžení.

12.12.2019 06:35 , aktualizované: 08:46
Zdeno Chára - Alexander Ovečkin - Jaroslav Halák Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára (vpravo) odtláča od bránky Jaroslava Haláka kapitána Washnigtonu Alexandra Ovečkina.
debata

Dvadsaťdeväťročný krídelník dostal na začiatku tretej tretiny svojím jedenástym gólom v sezóne domácich do vedenia 2:0. Senators síce vyrovnali, ale o prestížnom víťazstve v derby rozhodol v extračase Ben Chiarot.

Brankár Montrealu Cayden Primeau zlikvidoval 35 striel súpera a zaznamenal prvé víťazstvo v NHL. Montreal vyhral v treťom súboji za sebou. „Je to splnený sen. Spoluhráči boli úžasní, už len to, že som im pomohol k víťazstvu je skvelé,“ citoval 20-ročného Primeaua web profiligy.

Tatar bodoval v treťom zápase za sebou, na konte má v tejto sezóne už 28 bodov (11+17) a je najproduktívnejší Slovák v NHL a vedie aj bodovanie Montrealu.

Pri oboch góloch hostí bol Brady Tkachuk, ktorý v 25. minúte najprv skorigoval a v 34. prihral na vyrovnávajúci zásah Connorovi Brownovi. "Bojovali sme a povedal by som, že v druhej polovici zápasu sme boli lepší.

Viac sme strieľali na bránku, ale Primeau podal výborný výkon. Mal som to šťastie hrať s ním, takže viem, že je dobrý brankár, ale ak dostatočne strieľate, vždy sa nájde priestor na skórovanie," uviedol Tkachuk.

V noci na štvrtok sa hral aj šláger dvoch aktuálne najlepších tímov v súťaži, v ktorom Washington zvíťazil doma nad Bostonom 3:2. Dva góly dosiahol domáci T.J. Oshie a víťazným zásahom sa prezentoval John Carlson.

V drese víťazov odohral slovenský útočník Richard Pánik 9:52 min. a zapísal si dve strely. Pre Carlsona to bol už piaty víťazný gól v tejto sezóne, čím si utvoril kariérne maximum. Celkovo má na konte už 45 bodov za 12 gólov a 33 asistencií.

V tabuľke produktivity suverénne vedie medzi obrancami s 15-bodovým náskokom pred Dougiem Hamiltonom z Caroliny, v celkovom poradí je šiesty. „Pálil som, ako sa dalo, ale nešlo to. Preto ma potešilo, keď som konečne skóroval,“ povedal Carlson.

Za Bruins nastúpil v bránke Jaroslav Halák a zlikvidoval 22 striel Capitals. Kapitán hostí Zdeno Chára strávil na ľade 18:20 min., po bitke s Tomom Wilsonom v prvej tretine si zapísal 5 trestných minút.

Bruins prehrali štvrtý zápas za sebou a potvrdili, že to na Caps nevedia, keď s nimi prehrali šestnástykrát v uplynulých sedemnástich vzájomných súbojoch. "Musíme ísť ďalej. Najmä sa nesmieme nechať otráviť.

Myslím si, že sme nehrali zle, bol to dobrý zápas, vyšli nám niektoré veci, musíme pokračovať v takýchto výkonoch a dosiahneme lepšie výsledky," skonštatoval slovenský kapitán „medveďov“ Chára.

Bostonu nepomohol ani gól najlepšieho kanoniera súťaže Davida Pastrňáka, ktorý v 10. minúte otvoril skóre a prerušil štvorzápasové strelecké suchoty.

Český útočník v prebiehajúcej sezóne dosiahol už 26 zásahov, o päť viac ako kapitán Capitals Alexander Ovečkin, ten je tabuľke strelcov druhý.

V treťom stretnutí zdolalo Colorado na svojom ľade Philadelphiu 3:1.

Výsledky: WASHINGTON CAPITALS – BOSTON BRUINS 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Góly: 25. Oshie (Carlson), 29. Oshie (Kuznecov, Vrána), 45. Carlson (Bäckström, Wilson) – 10. Pastrňák (McAvoy, Marchand), 43. Kuraly (Krug). Brankári: Holtby – HALÁK, strely na bránku: 25:32, 18.573 divákov.

MONTREAL CANADIENS – OTTAWA SENATORS 3:2 pp (1:0, 0:0, 1:2 – 1:0)
Góly: 14. Cousins (Domi, Weber), 41. TATAR (Danault, Gallagher), 62. Chiarot (Domi) – 45. Tkachuk (Ennis, Chabot), 54. Brown (Tkachuk). Brankári: Primeau – Nilsson, strely na bránku: 29:37, 21.055 divákov.

COLORADO AVALANCHE – PHILADELPHIA FLYERS 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Góly: 6. Calvert (Ničuškin, Bellemare), 37. Rantanen (MacKinnon, Compher), 43. Rantanen (Kadri, Rosén) – 55. Giroux (Voráček, Couturier). Brankári: Francouz – Hart, strely na bránku: 27:33, 17.905 divákov.

Slováci v akcii:
Tomáš Tatar (Montreal) 16:32 1 0 1 1 2 2
Zdeno Chára (Boston) 18:20 0 0 0 0 0 5
Richard Pánik (Washington) 9:52 0 0 0 0 2 0
Jaroslav Halák (Boston) 58:11 22/25 88,0%

pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, zákroky/strely, úspešnosť zásahov, asistencie+body

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Richard Pánik #tatar #Zdeno Chára #Jaroslav Halák #Tomáš