Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krik, nátlak, panika. Nenechal som si skákať po hlave, spomína Višňovský

Nielen Akim Aliu a Michal Jordán. K obvineniam z agresívneho správania sa trénerov v NHL sa pridal aj Sean Avery. Bývalý útočník, ktorý v roku 2006 pôsobil v Los Angeles Kings, obvinil trénera Marca Crawforda z toho, že ho počas zápasu v Nashville kopol.

03.12.2019 11:00
Ľubomír Višňovský Foto:
Ľubomír Višňovský.
debata (2)

„Predchádzalo tomu jedno tréningové cvičenie. Nahadzoval som puk, no ten nešťastne zaplachtil a trafil Crawforda do hlavy. Výsledkom bolo šesť stehov. Neskôr do mňa počas zápasu kopol,“ posťažoval sa Avery pre New York Post.

Averyho slová mali dohru. Crawforda, ktorý dnes pôsobí ako asistent trénera v Chicagu, dočasne stiahli z lavičky.

V spomínanom stretnutí, ktoré králi prehrali 0:7, nastúpil aj niekdajší slovenský obranca Ľubomír Višnovský.

Spomínate si na ten incident?

Nie, bolo to dávno. Ale môžem potvrdiť, že kouč Crawford bol poriadny nervák. Bol to jeden z trénerov, ktorý keď začal vrieskať na začiatku zápasu, skončil s tým 20 minút po ňom.

Mali ste s ním aj vy problémy?

Veru, stalo sa. Patril som medzi lídrov mužstva, no po jednej nevydarenej akcii mi začal veľmi nepekne nadávať. Nuž nenechal som si srať na hlavu – oplatil som mu to rovnako mrzkými slovami. Povedal som si: v sezóne si pre tím pripravil päťdesiat gólov a teraz máš po jednej chybe počúvať toľkú kritiku? Nedal som sa a dobre som urobil.

Aký to bol tréner?

Bol to človek dvoch tvárí. Býval som iba štyri domy od neho a keď sme sa stretli mimo ľadu, bol to príjemný chlapík. Ale keď sme sa všetci zišli v kabíne, zrazu to bol iný muž. Často nátlakový, večne kričiaci a pravidelne vytvárajúci paniku. Nemali sme to s ním vôbec jednoduché.

Jiří Tlustý pre iDNES.cz naznačil, že obzvlášť Európania to mali na zámorských klziskách dosť ťažké. Potvrdíte jeho spomienky?

Je pravda, že niektorí zámorskí tréneri nás Európanov neznášali. Na druhej strane – boli sme to my, ktorí sme dávali góly, podľa toho sa k nám potom aj správali. Za seba poviem: nikdy som si nenechal skákať po hlave.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Los Angeles Kings