Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rukavice dolu. Tatar Pastrňáka pridržal, Gallagher mu začal nakladať

Český krídelník David Pastrňák sa udomácnil medzi elitou hokejovej NHL. Dvadsaťtriročný útočník Bostonu Bruins vedie tabuľku kanonierov s 25 gólmi. Druhý Alexander Ovečkin má o päť presných zásahov menej. Prednosti najnovšieho ostrostrelca najprestížnejšej súťaže sveta si začínajú stále viac všímať aj súperi.

02.12.2019 22:26
debata

V nočnom zápase si na rodáka z Havířova vyšliapol kapitán Montrealu Canadiens Shea Weber. Pastrňáka po vhadzovaní v obrannom pásme hitom vyhnal do stredu ľadovej plochy. Čech reagoval úderom do tváre Webera, zomlela sa potýčka.

Charlie Coyle ešte ochránil spoluhráča pred Weberom, no Pastrňáka lapil zozadu slovenský útočník Tomáš Tatar. Uchopenie využil Brendan Gallagher, súpera začal biť. Presila dvoch na jedného dlho nevydržala, Pastrňákovi prišli na pomoc spoluhráči.

Rozhodcovia vyriešili melu troma trestami pre Webera, Gallaghera a na druhej strane DeBruska. Zdravo nasrdený Pastrňák v poslednej tretine vyrovnal a naštartoval obrat Bostonu na 3:1. Spoluhráč Zdeno Chára ani na druhej strane Tomáš Tatar nebodovali.

Boston zvíťazil v siedmom zápase v rade a kraľuje celej NHL. Montreal netriumfoval už ôsmy raz po sebe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Boston Bruins #Shea Weber #David Pastrňák