Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Byť v mojej pozícii znamená žiť na cestách. To je hokejový biznis

Slovenský útočník Peter Cehlárik už štvrtú sezónu bojuje o miesto v zámorskej NHL. Organizácia Bostonu Bruins mu dala príležitosť zahrať si v najprestížnejšej lige sveta vo všetkých štyroch ročníkoch, ale zatiaľ sa nestal stabilnou súčasťou prvého tímu "medveďov". Rodák zo Žiliny prežíva momentálne vydarené obdobie v Providence Bruins v AHL, no musí trpezlivo čakať na ďalšiu šancu v nabitom tíme Bostonu.

02.12.2019 10:56
Peter Cehlárik, Foto: ,
Útočník Bostonu Peter Cehlárik zakončuje pred brankárom Philadelphie Brianom Elliottom.
debata

"Pre zranenie som vymeškal posledné dva zápasy v kempe a prišiel som o šancu ukázať sa. Bolo mi to ľúto, ale napriek tomu som spokojný s úvodom ročníka. ‚Pendlovanie‘ medzi farmou a prvým tímom je vždy náročné.

Predstavuje život na cestách. Žiaľ, je to súčasť hokejového biznisu v zámorí, s ktorým treba počítať," vysvetľoval Cehlárik v rozhovore pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

2022 eligible

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Cehlárik (@petercehlarik),

Dvadsaťštyriročný krídelník mohol na začiatku sezóny zmeniť dres, keď ho Boston zaradil na waiver listinu. Po mladom Slovákovi však nesiahol žiaden konkurenčný tím. "Veril som, že si ma niekto vyberie, hoci načasovanie môjho zaradenia na waiver nebolo ideálne.

Bol posledný deň v kempoch a ja po zranení. Všetky tímy už mali súpisky uzavreté, vedeli, komu dajú šancu. Bol som pripravený operatívne sa presunúť. Aj generálny manažér Bruins vravel, že mám šancu, ale dopadlo to inak," pokračoval podľa HockeySlovakia.sk.

Cehlárik je štvrtým najproduktívnejším hráčom Providence v AHL, keď v 17 zápasoch nazbieral 15 bodov (6+9). V prvom mužstve Bostonu však odohral len tri duely so ziskom jednej asistencie.

"Povolania do prvého tímu podliehali zraneniam v ňom. V jednej chvíli zostali mimo hry aj traja či štyria útočníci Bostonu. Naskytla sa mi šanca, ale na to, aby som sa udržal a vybojoval si miesto na úkor niekoho z navrátilcov po zranení, by som musel odohrať perfektné dva či tri zápasy.

Moje výkony však neboli ideálne, no viem, na čom mám pracovať. Rezervy na sebe vidím vždy, napriek tomu mám najvyššie ciele. Nebudem hľadať výhovorky a už vonkoncom sa nemienim chlácholiť, že prvé mužstvo je nabité zvučnými menami.

V lete som pracoval tvrdšie, aby som sa posunul. Je len začiatok decembra, verím, že šanca ešte príde," želá si účastník MS 2016 v Rusku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

vol.2 @brunndavid @roman.svantner

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Cehlárik (@petercehlarik),

Pred začiatkom sezóny 2019/20 pribudol Cehlárikovi do Providence starý známy. Krajan, rovesník a zároveň bývalý spoluhráč zo Žiliny Róbert Lantoši, ktorý zažíva premiéru v AHL.

"Vo formácii si rozumieme. Hoci Robo v úvode asi dva či tri zápasy nehral, bolo iba na ňom, ako sa ukáže. Opäť dostal šancu, začali sme hrať spolu a ide nám to. Som rád, že ukázal, čo dokáže. Má pevné miesto v zostave a je jeden z lídrov.

Miesto si zaslúžil vďaka zodpovednému prístupu k povinnostiam. Liga mu sadla, je dobrý korčuliar, preto vyniká. Nech sa mu darí naďalej."

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Special moment scoring the first one ✌️

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Cehlárik (@petercehlarik),

Okrem Cehlárika s Lantošim sú v organizácii Bostonu aj ďalší dvaja Slováci – brankár Jaroslav Halák a kapitán Bruins Zdeno Chára. Druhý menovaný má v zámorí obrovské meno a v aktuálnej sezóne odohral už svoj 1500. zápas v základnej časti NHL.

"Zdeno je ikona. Som šťastný, že dosahuje takéto míľniky. Každým rokom mu pribúdajú. Je veľmi rešpektovaný v spoločnosti aj v NHL. Viem, že bude robiť všetko, aby hral čo najdlhšie. Stará sa o seba ako nikto, jeho životospráva je príkladná.

Keď som bol v Bostone a trávil s ním čas, často sme sa rozprávali. O bežných veciach, keďže nie som v zámorí prvý rok. Jeho prítomnosť mi veľmi pomáha. Je tu pre mňa rovnako ako pre ostatných spoluhráčov. Ako správny kapitán," doplnil víťaz z Ligy majstrov v ročníku 2014/15.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #AHL #Boston Bruins #Peter Cehlárik #Providence Bruins