Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatarov 22. bod nepomohol. Mizéria Montrealu sa predĺžila

V jedinom štvrtkovom zápase NHL hokejisti Montrealu prehrali doma s hráčmi New Jersey 4:6. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral v domácom tíme 17:28 min a pripísal si asistenciu pri góle Brendana Gallaghera v 8. min na priebežných 1:1. Tatar ukončil zápas s dvoma mínuskami.

29.11.2019 06:34 , aktualizované: 07:38
Carey Price Foto: ,
Frustrovaný brankár Montrealu Carey Price láme hokejku v zápase s New Jersey.
debata

Tatar a jeho spoluhráči prehĺbili výsledkovú krízu, keď nezvíťazili v šiestom zápase po sebe. Slovenský útočník má v tejto sezóne na konte už 22 kanadských bodov za 7 gólov a 15 prihrávok a je najproduktívnejší hráč Canadiens. Tí dostali minimálne štyri góly až v piatich z ostatných šiestich zápasov.

„V ofenzíve nám to celkom ide, čo je pozitívne, ale musíme nájsť spôsob, ako držať puky ďaleko od našej bránky. Často si život príliš komplikujeme a komplikujeme ho aj našim brankárom. To nie je voči nim fér,“ uviedol pre zámorské médiá kapitán domáceho tímu Shea Weber.

Montreal v zápase ani raz neviedol a stále len doťahoval náskok súpera. Na 2:2 vyrovnal Jesperi Kotkaniemi na začiatku druhej tretiny a na 3:3 Joel Armia v jej polovici. Potom však hostia zásluhou Jespera Boqvista a Damona Seversona ušli domácim na 5:3 a tí už len znížili v 49. min Artturim Lehkonenom na 4:5.

Posledné slovo mal gólom do prázdnej bránky útočník New Jersey Blake Coleman, ktorý so 4 bodmi (2+2) odohral najlepší zápas kariéry.

Prvý viacbodový zápas v NHL si pripísal ruský útočník Nikita Gusev, ktorý sa blysol tromi asistenciami a stal sa prvou hviezdou. Brankár Mackenzie Blackwood predviedol 44 úspešných zákrokov.

Devils zdolali Canadiens v siedmom vzájomnom zápase v sérii. „Domáci neustále tlačili, dobiehali nás, cítili sme sa ako na atletickej dráhe. Mackenzie však podal výborný výkon, predviedol niekoľko dôležitých zákrokov, vďaka ktorým sme si držali náskok. Na nich sme si budovali sebavedomie. Zaslúži si uznanie,“ pochválil Coleman brankára.

Výsledok NHL:

Montreal – New Jersey 4:6 (1:2, 2:2, 1:2)
Góly: 8. Gallagher (Tatar), 22. Kotkaniemi, 30. Armia, 49. Lehkonen – 8. a 59. Coleman, 9. Zajac, 24. Wood (Zacha), 32. Boqvist, 49. Severson. Strely na branku: 48:35. Diváci: 20.876. Hviezdy zápasu: 1. Gusev (New Jersey), 2. Kotkaniemi (Montreal), 3. Zajac (New Jersey).
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 17:28 min, 1 asistencia, 2 strely, 3 „hity“, 2 mínusové body

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens