Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peters je agresor. Z českého talentu spravil zbitého psa

Na hviezdneho kouča z NHL Billa Petersa sa to valí z každej strany, dokonca aj spoza rieky Moravy.

28.11.2019 16:32
Bill Peters Foto: ,
Bill Peters v debate so svojimi zverencami z Calgary.
debata

Vedenie NHL niekdajšieho kormidelníka Caroliny dočasne suspendovalo a vyšetrujeho z rasizmu, na ktorý ako prvý upozornil niekdajší hráč Banskej Bystrice Akim Aliu.

Pre MF Dnes sa k päťdesiattri­ročnému koučovi vyjadril aj český reprezentant Jiří Tlustý. V sezóne 2014/15 nastupoval v drese Hurricanes.

"Je to arogantný človek. Neprajem žiadnemu hráčovi, aby s ním musel niekedy spolupracovať. Aj on bol jedným z dôvodov, prečo som skončil. Je mi ukradnutý, ale má poriadne zavarené.“

Čech Jiří Tlustý z Caroliny (vľavo) v súboji... Foto: SITA/AP, Karl B DeBlaker
Tlustý, Lučić Čech Jiří Tlustý z Caroliny (vľavo) v súboji Milanom Lučićom z Bostonu.

Keď došlo ku konfliktu medzi Petersom a Jordánom – tréner fyzicky napadol českého obrancu na striedačke – Tlustý už v tíme nebol. Dokáže si však živo predstaviť, čo to s českým kolegom muselo po psychickej stránke urobiť.

„Michal bol mladý, čo mohol robiť? Hráč si potom pripadá ponížený ako zbitý pes v rohu. Na tréningy chodí s nechuťou, nemôže si nič dovoliť. Zaobchádzanie s európskymi hráčmi je v Amerike hrozné. Nabúra vám to sebavedomie,“ povedal Tlustý.

Trenér, ktorý získal s Kanadou titul majstra sveta v rokoch 2015 a 2016 i triumf na Svetovom pohári, sa ospravedlnil v liste, ktorý adresoval vedeniu svojho zamestnávateľa – Calgary Flames.

„Prijmite, prosím, toto moje úprimné ospravedlnenie za urážlivé slová, ktoré som použil pred desiatimi rokmi. Viem, že moje komentáre vyvolali hnev a sklamanie. A ja chápem prečo. Aj keď išlo o ojedinelý incident, ktorý som okamžite ľutoval, prijímam plnú zodpovednosť za to, čo som povedal,“ napísal Peters v liste generálnemu manažérovi Bradovi Trelivingovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Michal Jordán #Bill Peters #Jiří Tlustý